Politie Amsterdam-Amstelland

Drugs en gestolen goederen

19-2-2003. Zondagochtend heeft de politie omstreeks vijf uur een 67-jarige man uit de Indische buurt aangehouden op verdenking van vernieling. Tijdens de fouillering bleek de man drugs bij zich te hebben. Op grond van overtreding van de Opiumwet werd er huiszoeking gedaan. Daarbij werd ruim 20 gram cocaïne aangetroffen, plus een hoeveelheid gestolen goederen.

---

José Luis vermist

19-2-2003. Sinds 4 februari wordt de heer Luis vermist. De man, die een Angolese achtergrond heeft, woont in de Admiralenbuurt. De heer Luis is licht dementerend en kan, gezien zijn suikerziekte, niet zonder medicijnen. Een handicap is dat hij geen Nederlands spreekt. Hij is alleen de Portugese taal machtig en kan zich daarin eigenlijk ook niet goed uitdrukken.


---

XTC-lab i.a. ontmanteld

20-2-2003. Eenheden van de Nationale Recherche hebben woensdag, onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam, in een perceel in Amsterdam-West een xtc-laboratorium in aanbouw ontmanteld. Het onderzoeksteam bestond uit 12 rechercheurs. Meer lezen
---

Dario Britvec vermist

Dario Britvec 10-2-2003. Sinds zondag 2 februari wordt de 33-jarige Dario Britvec vermist. Hij heeft in de avond zijn woning aan de Zeeburgerdijk verlaten en is sindsdien spoorloos.


De auto waarin de man zich verplaatste is tussen de Schellingwouderbruggen, uitgebrand aangetroffen. De vermiste gebruikt geen medicijnen. De man is betrokken bij een doe-het-zelf-garage die gevestigd is op de Heining. De recherche houdt rekening met een misdrijf.

Signalement

Blanke man

1.80 meter lang

Normaal postuur

Bruine ogen
Bruin haar (bovenop kalend)
Schoenmaat 43
Twee operatielittekens op de heupen en een operatielitteken van keel tot navel.
De recherche van bureau IJ-tunnel heeft de zaak in onderzoek. Heeft u na zondagavond 2 februari Dario Britvec nog gezien, of weet u waar hij zich nu bevindt, neem dan contact op met (020) 559 2440. Kabelmodems UPC verduisterd
19-2-2003. Het Bureau Financiële en Economische Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland heeft deze maand zes personen gearresteerd, onder wie één medewerker van UPC Nederland en twee (ex-)medewerkers van toeleveranciers. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij verduistering in dienstbetrekking, heling en computervredebreuk. Onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam werd in februari een uitgebreid onderzoek gestart. Het onderzoeksteam bestond uit twaalf rechercheurs. Meer lezen
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen. Preventief fouilleren

Wapens gevonden na preventief fouilleren
Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.

Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.
Lees meer.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 20-02-2003 '
Lees ook