Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht overval

20-3-2003. De politie van het wijkteam Flierbosdreef is op zoek naar getuigen van de brutale overval op de belwinkel in Amsterdam-Zuidoost op 18 maart rond negen uur s avonds. Daarbij werd een medewerker van een belwinkel bedreigd met een mes en een vuurwapen. De politie heeft één verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar de twee kompanen.

Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie, op het nummer: (0900) 8844.

Eerder bericht
18-3-2003. Gisteravond grepen agenten in Amsterdam-Zuidoost na een korte achtervolging een gewapende overvaller in de kraag. De man had kort daarvoor met twee kompanen een belwinkel overvallen. Even na negen uur kreeg een medewerker van een belwinkel het aan de stok met een klant. Deze wilde gemaakte kosten niet betalen en trachtte met de uitbater tot een vergelijk te komen. Plotseling verschenen er nog twee mannen, het personeelslid werd vastgegrepen, met een mes bedreigd en gedwongen geld af te geven. De medewerker en een aantal klanten sloegen alarm en schreeuwden om de politie. Eén van de overvallers dreigde nog met een vuurwapen, maar kon het hulpgeroep niet stoppen. De overvallers kozen hierop het hazenpad. Gewaarschuwde agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in en wisten één van de verdachten in de omgeving te overmeesteren. In zijn buurt werd een geladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten. Naar zijn maten word nog gezocht.

---

Dronken man met vuurwapen

20-3-2003. Vannacht heeft de politie een 19-jarige man gearresteerd. De zwaar beschonken man liep ruzie te maken met een bekende van hem op het Boerhaveplein. Op een gegeven moment bedreigde hij zijn kennis met een vuurwapen. De verdachte schoot in de grond, waarna hij zich uit de voeten maakte. Toen agenten de man wilden aanhouden op zijn woonadres vluchtte hij weg. Hij drong een woning in de buurt binnen en bedreigde daar de bewoner. Uiteindelijk wisten agenten de verdachte buiten te arresteren.

---

Gewonde bij steekincident

20-3-2003. Gisteravond is de uitbater van een horecabedrijf in de Javastraat ernstig gewond geraakt toen hij door een onwelkome gast werd neergestoken. De man is in zorgwekkende toestand opgenomen in een ziekenhuis. De dader kwam rond negen uur de zaak binnen en werd door de eigenaar verzocht om de zaak te verlaten, omdat men eerder problemen met hem had gehad. Hij liet zich rustig naar buiten begeleiden. Tijdens een woordenwisseling voor de deur trok de dader plotseling een mes en stak het slachtoffer in zijn hals.
---

19-3-2003. De Amsterdamse Sociale Jeugd- en Zedenpolitie heeft zondag na ruim drie weken intensief speurwerk de moeder getraceerd van de vondeling die eind februari in de centrale hal van het Centraal Station werd achtergelaten. Het betreft een 19-jarige vrouw, waarvan de identiteit kort na de ontdekking van het kind al werd vastgesteld. Dit bood voldoende aanknopingspunten voor een succesvol vervolgonderzoek. Vier rechercheurs werkten onafgebroken aan deze zaak.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 20-03-2003 '
Lees ook