Politie Amsterdam-Amstelland

Waterlijk aangetroffen
20-09-2002. Donderdag avond werd in het water van het IJ een stoffelijk overschot aangetroffen van een persoon. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Rond elf uur ´s avond zag een getuige iemand in het water drijven en waarschuwde meteen de politie. Vandaag zal sectie plaatsvinden om de doodsoorzaak vast te stellen.
---

Aanrijding met doorrijder
20-09-2002. Gistermorgen net na half acht heeft een aanrijding plaatsgehad op de afrit van de Nieuwe Leeuwarderweg naar het Meeuwen-IJ. Een 60-jarige bestuurder raakte bij de aanrijding gewond. Zijn auto dreigde van het talud af te glijden. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden overgebracht. Een 57-automobilist uit Duivendrecht ging er na de aanrijding vandoor. Hij werd later door de politie aangetroffen en aangehouden. Hoe de aanrijding precies in zijn werk gegaan is wordt nog uitgezocht. Er was geen sprake van alcoholgebruik.

---

Man gewond na val van steiger
20-09-2002. Gistermorgen rond elf uur raakte een 55-jarige man gewond na een val van een steiger bij de Amstel. Het slachtoffer maakt deel uit van een groep werknemers die bezig zijn de Berlagebrug onder handen te nemen. Personeel van de traumaheli heeft het slachtoffer, die op zijn hoofd was terechtgekomen, gestabiliseerd. De brandweer heeft hem van de steiger afgehaald. De man werd onder begeleiding van politiemotoren naar een ziekenhuis overgebracht. De steiger bevond zich op een dekschuit. De werklui gebruiken de steiger om goed bij de te behandelen onderdelen te komen. Deze dekschuit moet af en toe verplaatst worden als er een groot schip onder de brug door moet varen. Bij deze tijdelijke verplaatsingen worden afschermingshekken weggehaald omdat die anders tegen de brug aankomen. Net na een verplaatsing viel de ongelukkige man naar beneden. De arbeidsinspectie werd in kennis gesteld.

---

Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.
Mysterie gewonde man
17-9-2002. Rond half zeven gisteravond kreeg de eigenaresse van een winkel in de Halvemaansteeg het aan de stok met een nog onbekende man. De vrouw kreeg de indruk dat haar belager een mes wilde trekken en gaf hem een duw. Hierop ging hij er vandoor. Even later werd door gewaarschuwde politiemensen een zwaargewonde man in de buurt aangetroffen. Hij had een steekwond in het bovenlichaam. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Of het om dezelfde man gaat als eerder op de avond is nog niet duidelijk. In verband met de zaak werd een 34-jarige vrouw aangehouden en verhoord. Zij werd later heengezonden. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de gestoken man tijdens het handgemeen met de winkeleigenaresse onbedoeld gewond is geraakt. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 23 21 Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.
Inbraakpreventie ...?
18-9-2002. Agenten werden gisteren gewaarschuwd door omwonenden van een woning in de Spaarndammerbuurt. Zij melden dat de bewoner al enige dagen in dezelfde houding in een stoel zat. De dienders stelden een onderzoek in en vreesden het ergste. De deur werd geopend en het slachtoffer werd benaderd. Groot was de verbazing van de hulpverleners toen zij ontdekten dat er een zelfgemaakte pop in de stoel zat. De bewoner dacht hiermee zijn woning afdoende tegen inbrekers beschermd te hebben.
Motorrijder onderuit
19-9-2002. Gisterenmiddag raakte een 33-jarige Amsterdammer gewond op de A10 toen hij met zijn motor onderuit ging. De bestuurder raakte in de bocht van een afrit door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij kwam ten val, gleed enige tientallen meters door en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

---

Brand in hennepplantage
19-9-2002. De brandweer moest er gisteren aan te pas komen om een brand te blussen in een woning aan het Zoutkeetsplein. De ruimte waar de brand woedde werd verwoest. De brandweer kon gelukkig erger voorkomen. De brand bleek veroorzaakt door kortsluiting in het elektrische gedeelte van een hennepplantage-installatie. De plantage werd ontmanteld en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


---

Nepagent gearresteerd
19-9-2002. Gisternacht heeft de politie een 42-jarige Amsterdammer aangehouden die kort daarvoor in de Nieuwe Foelistraat twee Duitse toeristen had beroofd. Daarbij deed de man zich voor als politieagent. Surveillerende agenten waren getuige van het voorval en arresteerden hun collega.


---

Alcomobilist ramt auto
19-9-2002. Gisternacht is een 36-jarige Amsterdammer gearresteerd die met zijn auto een geparkeerde auto had geramd op het Beukenplein. De man wilde doorrijden, maar was hiertoe niet meer in staat. Gealarmeerde agenten rekenden de man in en roken een sterke alcohollucht. Op straat en in het politiebureau bleek de man niet eens in staat om te blazen. De man moest uiteindelijk een bloedproef ondergaan.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 20-09-2002 '


Lees ook