Politie Amsterdam-Amstelland

400 bekeuringen uitgedeeld
21-2-2003. Bij diverse verkeerscontroles in en rond Amsterdam werden gisteren ruim 400 mensen op de bon geslingerd. De meeste wetsovertreders werden betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. De automobilist die deze overtreding beging, kon direct zijn rijbewijs inleveren.
Gewapende autoroof

21-2-2003. Een 48-jarige vrouw uit Doorn is gisteravond op een bedrijventerrein in Ouder-Amstel beroofd van haar auto. De vrouw had haar auto geparkeerd op het parkeerterrein en wilde wegrijden toen plotseling de deur werd opengetrokken door twee mannen. Zij werd uit de auto getrokken, op de grond gegooid en bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens reden de twee mannen weg in de blauwe BMW 528i van het slachtoffer. De vrouw raakte lichtgewond. De daders zijn voortvluchtig
---

Dopedealer gearresteerd
21-2-2003. Vanochtend even voor tien uur werd op de Flierbosdreef een 37-jarige Amsterdammer aangehouden, die op heterdaad werd betrapt bij het verhandelen van verdovende middelen. Na zijn arrestatie vonden agenten bij hem 49 bolletjes met vermoedelijk harddrugs. Bovendien was hij in het bezit van circa 150 tabletten methadon. De man is ingesloten en de drugs zijn in beslag genomen.

---

Vuurwapen aangetroffen

21-2-2003. Bij de ontruiming van een woning in stadsdeel De Baarsjes trof de deurwaarder een vuurwapen aan. Het wapen werd direct overgedragen aan de aanwezige politieambtenaar die het in beslag nam. Naar de bewoner cq bezitter van het wapen wordt een onderzoek ingesteld.

---

Hennepteelt Echtenstein

21-2-2003. Toen agenten vanochtend een hennepplantage op Echtenstein aan het ontmantelen waren, ontdekten zij een tweede kwekerij bij de buren. Ook deze installatie werd ontmanteld en de oogst werd vernietigd. De dienders ontdekten tijdens hun opruimwerkzaamheden op het balkon van de naastgelegen woning een luchtafvoer. Nader onderzoek bevestigde hun vermoeden. Binnen troffen ze een complete binnentuin aan. De teeltinstallatie was volop in bedrijf. Daarnaast werden gedroogde toppen en een aantal blokjes hasj gevonden. Er was niemand aanwezig. Naar de bewoners wordt een onderzoek ingesteld.
---

Arrestaties bankpassenfraude

21-2-2003. De politie heeft twee 22-jarige mannen en een 48-jarige vrouw gearresteerd op verdenking van fraude en oplichting van een bankinstelling. Het drietal hengelde bankbescheiden uit een brievenbus en probeerde vervolgens geld op te nemen van de rekeninghouder.

De politie kwam het drietal op het spoor nadat een medewerker van de geldinstelling vermoedde dat er werd gefraudeerd met de rekening van een klant. Al snel bleek dat de post van de klant uit de brievenbus was gehengeld. De fraudeurs namen de identiteit van de rekeninghouder aan en probeerden op deze wijze geld op te nemen van de rekening. De 48-jarige vrouw kon worden gearresteerd toen zij de, door haar illegaal aangevraagde bankbescheiden bij de geldinstelling ophaalde. Kort hierop konden haar twee handlangers worden aangehouden. De politie onderzoekt of het drietal verantwoordelijk is voor meerdere frauduleuze handelingen met ontvreemde poststukken.
Fietser geschept
21-2-2003. Donderdagmiddag rond twee uur werd een 14-jarige fietser geschept door een vrachtauto die op de Vrijheidslaan rechtsaf sloeg. De truck raakte het slachtoffer en reed over één van zijn benen. De jongen werd met zwaar beenletsel in een ziekenhuis opgenomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De vrachtwagen was wel voorzien van een dodehoekspiegel.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 21-02-2003 '
Lees ook