Politie Amsterdam-Amstelland

Fietser geschept
21-2-2003. Donderdagmiddag rond twee uur werd een 14-jarige fietser geschept door een vrachtauto die op de Vrijheidslaan rechtsaf sloeg. De truck raakte het slachtoffer en reed over één van zijn benen. De jongen werd met zwaar beenletsel in een ziekenhuis opgenomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De vrachtwagen was wel voorzien van een dodehoekspiegel.
Hennepplantage ontmanteld

21-2-2003. Gisteravond is een hennepplantage aangetroffen in een woning aan Echtenstein. De politie nam ongeveer tien kilo wiet in beslag. Agenten betraden de woning na klachten over wateroverlast. Zij troffen een professionele plantage aan, verdeeld over alle kamers. De ruimten waren voorzien van warmtelampen, een irrigatiesysteem en een luchtverversingsinstallatie. De wiet zal worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van de woning.
---

Na achtervolging gearresteerd

21-2-2003. De bestuurder van een auto is gisteravond na een achtervolging gearresteerd. Agenten probeerden de man te controleren, maar die had daar een ander idee over en gaf gas. De agenten konden de auto ternauwernood ontwijken. Na een achtervolging door het centrum van Amsterdam kon de man worden gearresteerd. Als verklaring voor zijn vlucht gaf de man op dat hij geen rijbewijs had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

Agressor gearresteerd

21-2-2003. Vannacht werd een 43-jarige Amsterdammer op de Oudezijds Voorburgwal zonder enige aanleiding op het gezicht geslagen. Een agent in burger was hiervan getuige en waarschuwde zijn collegas. Die wisten de 32-jarige dader na een korte achtervolging te overmeesteren en in de boeien te slaan. Wat de verdachte bezielde is onduidelijk. Hij zit nog vast.

---

400 bekeuringen uitgedeeld

21-2-2003. Bij diverse verkeerscontroles in en rond Amsterdam werden gisteren ruim 400 mensen op de bon geslingerd. De meeste wetsovertreders werden betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. De automobilist die deze overtreding beging, kon direct zijn rijbewijs inleveren.

---


Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 21-02-2003 '
Lees ook