Politie Amsterdam-Amstelland

Politieagent geslagen met keu
21-5-2002. Gistermiddag is een politieagent zwaar mishandeld door een cafébezoeker. De politieman was met zijn werk bezig; hij voorzag verkeerd geparkeerde autos van een bekeuring. Dit stond de dader niet aan. Zijn 33-jarige vriend stapte op de agent af en trok diens epaulet van zijn schouder af. Hierdoor ontstond een opstootje. De 47-jarige man liep hierop naar binnen, pakte een keu, brak deze doormidden en liep op de agent af. Hij sloeg de agent van achteren zo hard op zijn arm dat deze uit de kom schoot. Beide agressors zijn direct aangehouden en zitten nog vast op het politiebureau.


---

Geldautomaten-oplichter gepakt
21-5-2002. De politie heeft vannacht rond kwart over twaalf bij een geldautomaat in de Kalverstraat een 24-jarige Roemeen gearresteerd. De man is aangehouden voor oplichting door het onklaar maken van een pinautomaat.

Een 26-jarige vrouw probeerde bij een geldautomaat geld te pinnen en stopte haar pas in de automaat. De automaat nam de pas in, maar gaf geen geld. Het slachtoffer raakte achterdochtig toen een man vriendelijk zijn hulp aanbood en adviseerde om driemaal de pincode in te toetsen. Een vriend van de vrouw belde de politie, die de verdachte kon arresteren. De geldautomaat bleek te zijn voorzien van een strip in de gleuf, waardoor de pinpas niet uit de automaat terug kwam. De man is ingesloten.

---

Brand in zwembad
21-5-2002. Gisteravond heeft een brand gewoed in het Floraparkbad aan de Sneeuwbalstraat. De brand vernielde het dak van het zwembad en een deel van de klimwand. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. De brand is waarschijnlijk ontstaan aan de achterzijde van het zwembad. Later werd een tweede brandhaard ontdekt. De politie sluit brandstichting niet uit. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


---

Jongen gespietst aan hek
21-5-2002. Een 12-jarige jongen is zondagmorgen tijdens het spelen op straat gespietst aan een hek. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De jongen sprong tijdens een partijtje voetbal over een hek en kwam te vallen. Zijn been werd op een pijler van het hek gespietst. De brandweer moest eraan te pas komen om het hek los te slijpen. De jongen is met hek en al naar een ziekenhuis gebracht, waar het van het been is losgemaakt. Er zijn geen vitale delen geraakt. De jongen maakt het goed.


---

Schietpartij bij Kempering
21-5-2002. Een man heeft zaterdagavond zijn ex-vriendin en een man neergeschoten toen hij het tweetal in een flat bij Kempering tegenkwam. De verdachte loste de schoten op het moment dat zij de lift uitkwamen. De 21-jarige vrouw raakte lichtgewond. De 27-jarige man is met schotwonden opgenomen in een ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar. De identiteit van de verdachte is bekend. Hij is voortvluchtig.


---

Nieuw tarief 0900-8844 sinds 1 mei
politie kunt bellen voor niet-spoedeisende dringende zaken, is drastisch omlaag gegaan. Werd tot voor kort het tarief van 13 eurocent per minuut gevraagd, sinds 1 mei geldt het lokale gesprekstarief van 2,8 eurocent.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 21-05-2002 '
Lees ook