Politie Amsterdam-Amstelland

Rijbewijzen ingevorderd
21-06-2002. Gisteren raakten acht bestuurders op de rijkswegen rond Amsterdam, de A-1, A-2 en A-4 hun rijbewijs kwijt. Zes van hen werden betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden. Die is op sommige plaatsen op 70 kilometer per uur gesteld. De automobilisten reden respectievelijk 56, 59, 62 (2x), 69 en 72 kilometer per uur te hard. Op de A-1 werden ook nog twee bestuurders geflitst die de geldende maximumsnelheid van 100 kilometer per uur aan hun laars lapten. Zij reden respectievelijk 69 en 60 kilometer te hard. Alle coureurs kregen een proces-verbaal en konden direct hun rijbewijs inleveren.


---

Meisje door auto geschept
21-06-2002. Gistermiddag raakte op de Vijzelgracht een 10-jarig meisje gewond toen zij door een auto werd geschept. Het slachtoffertje werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar een beenbreuk werd geconstateerd.

Een 19-jarige automobiliste uit Vinkeveen reed met haar auto over de Vijzelgracht in de richting van het Weteringcircuit. Ter hoogte van de tweede Weteringdwarsstraat kwam plotseling het meisje tussen een paar geparkeerde autos door de weg oplopen. De Vinkeveense trachtte door krachtig te remmen en naar links uit te wijken een aanrijding te voorkomen. Dit bleek tevergeefs en een botsing was het gevolg.
---

Bromfietser valt door de mand
21-06-2002. Gisteren rond het middaguur viel een 47-jarige bromfietser door de mand op een rotonde aan de Postjesweg. Surveillerende agenten zagen dat de man wel erg veel moeite had met het draaien van het rondje. Hij slingerde gevaarlijk heen en weer, waarop de dienders besloten hem aan een controle te onderwerpen.

Toen de man zijn helm afzette, kwamen de alcoholdampen hen tegemoet. Op straat gaf het ademanalyse-apparaat aan moeite te hebben met het registreren van de juiste alcoholwaarde. De bestuurder werd daarop aangehouden en aan het bureau werd de man opnieuw aan een ademtest onderworpen. Er werd een promillage van ruim 2.2 vastgesteld. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. De brommer van de man werd aan de ketting gelegd en de verdachte kreeg een proces-verbaal.
---

Straatdealers aangehouden
21-06-2002. Gisteravond hield de politie in het winkelcentrum Ganzenpoort twee mannen aan op verdenking van handel in verdovende middelen. Een 45-jarige en 24-jarige man werden door agenten in burger op heterdaad betrapt bij het verhandelen van vermoedelijk harddrugs. Tevens werden er een aantal kopers aangehouden.

Bij één van de handelaren werden 41 bolletjes met daarin op heroïne en cocaïne gelijkende stof aangetroffen. Zijn kompaan was in het bezit van een hoeveelheid handelsgeld. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen en de verdachte dealers zijn ingesloten. Zij zullen voor de officier van justitie worden geleid. De kopers zijn na verhoor heengezonden.

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 21-06-2002 '
Lees ook