Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover aangehouden
22-5-2002. Dinsdagochtend werd op de Droogbak een 34-jarige toerist uit Manilla beroofd van zijn rugtas. De 18-jarige verdachte kon korte tijd later door de politie in de omgeving worden aangehouden.

Het slachtoffer stond voor de deur bij een bekende die hij wilde bezoeken, toen er plotseling iemand achter hem opdook die zijn rugtas opeiste. De rover zwaaide daarbij vervaarlijk met een wijnfles en raakte daarbij zijn slachtoffer in het gezicht. Vervolgens greep hij de rugtas van de toerist en ging er vandoor. Een aantal omstanders probeerden de dief het gestolen goed afhandig te maken, maar slaagden daar helaas niet in. Groot was de vreugde van de toerist toen er even later twee agenten voor hem stonden met dief en rugzak. De verdachte werd ingesloten en zal vandaag voor de officier van justitie worden geleid.


---

Hennepplantages ontmanteld
22-5-2002. Gistermiddag stuitte de politie bij een assistentieverlening in de Rombout Hogerbeetsstraat op twee hennepplantages. Op de zolderverdieping van het bewuste pand troffen zij een complete installatie en 180 planten aan. Toen agenten de naar deze kamer leidende bedrading volgden, kwamen zij terecht bij een onderliggende woning, waar een installatie vol in bedrijf werd aangetroffen. Hier stonden 168 planten. De plantages zijn ontmanteld, de apparatuur werd in beslag genomen en de planten zijn in overleg met de officier van justitie vernietigd. De bewoner wordt nog gezocht.


---

Hoogwerker kantelt van oplegger
22-5-2002. Gistermiddag raakte een 28-jarige man uit Nieuwegein zwaargewond toen hij uit een kantelende hoogwerker werd geslingerd. Het slachtoffer werd met ernstig letsel in een ziekenhuis opgenomen.

De man bestuurde het bouwvoertuig en wilde het een gereedstaande oplegger oprijden. Bij deze manoeuvre ging iets mis, waardoor het gevaarte kantelde en naast de aanhanger terechtkwam. De kraandrijver werd uit zijn voertuig geslingerd en raakte hierbij zwaargewond. Een geparkeerde auto werd door het kantelende voertuig geraakt en werd beschadigd. In verband met bergingswerkzaamheden en het schoonmaken van de weg is de rijbaan tot s avonds zeven uur afgesloten geweest, waardoor het verkeer moest worden omgeleid.

---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 22-05-2002 '
Lees ook