Politie Amsterdam-Amstelland

Zakkenrollers gearresteerd
22-07-2002. Twee meisjes van 13 en 16 jaar, afkomstig uit Oost-Europa, zijn aangehouden voor zakkenrollerij. Afgelopen zaterdag rond 14.00 uur probeerden de meisjes in een schoenenzaak in de Kalverstraat een tas te stelen. Vervolgens gingen de dames naar een kledingzaak en probeerden daar een tas van een vrouw te openen. Dit herhaalde zich diverse keren totdat ze een portemonnee wisten te bemachtigen. Dit werd gezien door agenten in burger, die tot aanhouding overgingen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.

Dam
Later in de middag was het weer raak. Agenten van het zakkenrollersteam zagen twee mannen in de leeftijd van 20 en 26 jaar, afkomstig uit Roemenië, die bezig waren met zakkenrollen. De verdachten volgden een hele route op zoek naar een potentieel slachtoffer, van fotowinkel tot aan het nationaal monument op de Dam. Uiteindelijk zagen de agenten in burger hoe één van de mannen een mobiele telefoon wegnam uit de rugtas van een toerist. Hierop wilden de agenten beide mannen arresteren. Eén verdachte rende weg, struikelde en viel op de grond. Een agent zag de mobiele telefoon uit zijn jaszak vallen. De verdachten zijn aangehouden en worden morgen voorgeleid bij de officier van justitie.


---

Gewelddadige bedelaar
22-7-2002. De politie heeft op het Damrak een 34-jarige bedelaar aangehouden die op een gewelddadige manier aan geld probeerde te komen. De bedelaar sprak zijn slachtoffer aan en vroeg hem om geld. Toen de man zei dat hij geen geld wilde geven, schopte de bedelaar hem. Vervolgens trok hij een mes en liep op zijn slachtoffer af. Surveillerende agenten grepen in en arresteerden de dader.


---

Overval op supermarkt
22-7-2002. Een gewapende man heeft zaterdagmiddag een overval gepleegd op een supermarkt aan de Baarsjesweg. De dader kwam de supermarkt binnen en bedreigde de caissières met een vuurwapen. Deze kregen van de schrik de kassa niet open. Een medewerker die op het rumoer afkwam, werd onder bedreiging van het vuurwapen gedwongen om de kassas te openen. De overvaller greep het geld uit de kassas en vluchtte de winkel uit. De dader is weggefietst in de richting van de Nepveustraat. Hij is voortvluchtig.


---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 22-07-2002 '
Lees ook