Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Na rijbewijs ook auto kwijt

24-1-2003. Gisteravond raakte een 42-jarige man uit De Meern op de A2 zijn rijbewijs kwijt omdat hij de maximumsnelheid ruim overschreed. Hij reed 150 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Agenten drukten de man op het hart niet meer te gaan rijden en zijn weg op een andere manier te vervolgen. Groot was hun verbazing toen zij de automobilist 10 minuten later weer in zijn auto tegenkwamen. De smoes van de man dat hij onderweg was naar de plek waar hij zou worden opgehaald werd niet gepikt. Hij kreeg opnieuw een bekeuring en raakte bovendien zijn auto kwijt.

---

Op heterdaad betrapt

24-1-2003. Woensdagavond werden in Amstelveen twee woninginbrekers op heterdaad betrapt bij een inbraak. Agenten, die speciaal waren ingezet omdat het aantal inbraken in deze buurt de laatste tijd toenam, hadden direct succes. De verdachten (21 en 31 jaar) zitten nog vast en zullen vandaag voor de officier van justitie worden geleid.

Agenten in burger surveilleerden die avond in de buurt en zagen twee verdachte mannen lopen. Zij gedroegen zich vreemd en de dienders besloten ze te volgen. Al snel bleek dat ze niet veel goeds in de zin hadden. Ze verdwenen uit het zicht in de buurt van Selderust. Plotseling klonk er geluid van brekend materiaal uit een van de tuinen. Eén van de mannen werd gesignaleerd. Hij stond duidelijk op de uitkijk. Nadat de speurders assistentie hadden gekregen werd de omgeving afgegrendeld. Eén van de inbrekers wist de woning binnen te dringen. De agenten besloten in te grijpen en wisten de uitkijk te overmeesteren. Andere politiemensen gingen de woning binnen met de bedoeling zijn kompaan te arresteren. Deze kreeg in de gaten dat hij op de hielen gezeten werd en dook door een raam op de eerste verdieping om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Na een korte achtervolging kon ook hij worden ingerekend.


---

Behulpzame blijkt gewelddadig

24-1-2003. Vanmorgen even voor twaalf uur raakte een 83-jarige vrouw op Langswater zwaargewond toen zij met grof geweld werd mishandeld en beroofd. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De vrouw, die met een rollator liep, had net boodschappen gedaan. Vermoedelijk heeft een man haar toen aangeboden haar zware last te tillen. Zij maakte kennelijk van dit aanbod gebruik. Thuisgekomen veranderde de behulpzame burger in een brutale en gewelddadige rover. Hij sloeg de vrouw tegen de vlakte en mishandelde haar. Daarna ging hij er met een onbekende buit vandoor. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst

ongeveer 1.65 meter lang

ongeveer 30 jaar oud

zwart krullend haar

een snor

droeg donkere kleding

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie van het politiebureau Meer en Vaart via het telefoonnummer (0900) 88 44

---

Alcoholgebruik: rijbewijs kwijt

24-1-2003. Een 36-jarige automobilist raakte vannacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij werd betrapt op roekeloos rijgedrag. De man bleek bovendien te diep in het glaasje te hebben gekeken; er werd een alcoholwaarde van 1,3 promille (570 ugl) gemeten. Agenten zagen de Amsterdammer met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur over de busbaan van de Middenweg racen. Ter plaatse mag maar 30 worden gereden. Nadat de bestuurder aan de kant was gezet, roken de dienders dat er een alcoholluchtje aan de man zat, waarop hij werd ingerekend en ingesloten.

---

Volontairs gezocht

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs.

---

Preventief fouilleren

Klik op de foto voor een vergroting

24-1-2003. Sinds 20 november jl. mag de politie in Amsterdam preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 24-01-2003 '
Lees ook