Politie Amsterdam-Amstelland

Commotie door nepvuurwapen
25-3-2003. Gistermiddag werden drie mannen gesignaleerd die bij de Muiderstraatweg met een vuurwapen in het water schoten. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, waren de vogels gevlogen. Een oplettende getuige had het kenteken van de vluchtauto genoteerd. Dit leidde naar een adres in Duivendrecht. De mannen werden daar getraceerd en het vuurwapen werd gevonden. Het bleek om een niet van echt te onderscheiden nepwapen te gaan waarmee plastic balletjes kunnen worden weggeschoten. Het wapen werd in beslag genomen en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Werken bij de politie

24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).

---

Straatdealer gearresteerd

25-3-2003. Gisteravond werd een 27-jarige straatdealer op het Stationsplein op heterdaad betrapt toen hij zijn verboden waar aan de man bracht. De man bleek 15 bolletjes met verdovende middelen in zijn mond te verbergen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

---

Shovel ramt viaduct

25-3-2003. De 48-jarige bestuurder van een shovel werd gisteren letterlijk gelanceerd toen hij op de Beneluxbaan in Amstelveen met de hefarm van zijn voertuig een viaduct raakte. Waarschijnlijk had hij niet in de gaten dat de arm in die stand te hoog was voor het viaduct. Zijn vehikel kwam door de klap direct tot stilstand, waarop de machinist uit zijn cabine vloog en tegen het wegdek smakte. De man werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.
---

Alcomobilist over de kop

25-3-2003. Een 29-jarige automobiliste raakte gisterochtend vroeg op de A2 ter hoogte van Ouder-Amstel de macht over het stuur kwijt en sloeg over de kop. Zij bleef nagenoeg ongedeerd en mocht na behandeling in een ziekenhuis naar huis. Agenten constateerden alcoholgebruik waarop de verdachte aan een bloedproef werd onderworpen. In afwachting van de uitslag werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.
---

Overval op bedrijf

25-3-2003. Gisteravond werd de eigenaar van een bedrijf aan de Joris van Andringastraat overvallen. Hij zag via de beveiligingscamera twee mannen voor de deur staan. Eén van hen had een groot mes in zijn handen. Toen de rovers de deur van zijn bedrijf intrapten, wist het slachtoffer via de tuin te ontkomen. Later bleek dat zijn kantoor doorzocht was en een onbekend geldbedrag en een mobiele telefoon werden vermist. Van de daders ontbreekt ieder spoor.
---

Kind met voet tussen de spaken

25-3-2003. Een zesjarig meisje kwam gistermiddag in de Waalstraat lelijk ten val toen zij bij haar vader achterop de fiets, met een voet tussen de spaken kwam. Het slachtoffertje raakte bekneld, maar kon door voorbijgangers met een betonschaar worden bevrijd. Zij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.

---

Overval in woning

25-3-2003. Gistermiddag werden in een woning in Amsterdam-Zuidoost de bewoner en zijn twee gasten overvallen door gewapende mannen. Rond drie uur drongen twee met vuurwapens gewapende mannen de woning binnen. Zij bedreigden de aanwezigen en eisten geld. Vervolgens werden de slachtoffers gekneveld en in een slaapkamer opgesloten, waarna de woning werd doorzocht. De daders gingen er vervolgens met een onbekende buit vandoor en zijn sindsdien spoorloos.
---

Oplichter aangehouden

25-3-2003. Gisterochtend werd een 25-jarige oplichter aangehouden toen hij bij het belastingkantoor aan de Kingsfordweg met een vals paspoort een sofi-nummer probeerde te bemachtigen. Een oplettende medewerker kreeg argwaan en waarschuwde de politie.

---

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
---

Zwartrijder door het lint

25-3-2003. Gisteren werd op het perron van metrostation Weesperplein een 32-jarige man gearresteerd, die zich verzette toen agenten hem confronteerden met het feit dat hij geen geldig kaartje had. De man weigerde vervolgens iedere medewerking en wenste ook zijn identiteit niet prijs te geven. Hij ging op een gegeven moment helemaal door het lint en kon slechts met behulp van meerdere agenten worden overmeesterd en in bedwang gehouden. De man werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Getuigen gezocht overval
20-3-2003. De politie van het wijkteam Flierbosdreef is op zoek naar getuigen van de brutale overval op de belwinkel in Amsterdam-Zuidoost op 18 maart rond negen uur s avonds. Daarbij werd een medewerker van een belwinkel bedreigd met een mes en een vuurwapen. De politie heeft één verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar de twee kompanen.

Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie, op het nummer: (0900) 8844.

Eerder bericht
18-3-2003. Gisteravond grepen agenten in Amsterdam-Zuidoost na een korte achtervolging een gewapende overvaller in de kraag. De man had kort daarvoor met twee kompanen een belwinkel overvallen. Even na negen uur kreeg een medewerker van een belwinkel het aan de stok met een klant. Deze wilde gemaakte kosten niet betalen en trachtte met de uitbater tot een vergelijk te komen. Plotseling verschenen er nog twee mannen, het personeelslid werd vastgegrepen, met een mes bedreigd en gedwongen geld af te geven. De medewerker en een aantal klanten sloegen alarm en schreeuwden om de politie. Eén van de overvallers dreigde nog met een vuurwapen, maar kon het hulpgeroep niet stoppen. De overvallers kozen hierop het hazenpad. Gewaarschuwde agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in en wisten één van de verdachten in de omgeving te overmeesteren. In zijn buurt werd een geladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten. Naar zijn maten word nog gezocht.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 25-03-2003 '
Lees ook