Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeer
25-6-2002. Gisteren zijn bij drie bromfietscontroles in totaal 118 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 95 overtredingen geconstateerd waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt.

Buikslotermeerplein
Op het Buikslotermeerplein werden gistermiddag 70 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werd 55 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Twee bestuurders werden aangehouden omdat er met het framenummer geknoeid was. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij de Staat nog 2300 euro aan onbetaalde boetes verschuldigd was.

Bosrandweg (Amstelveen)
Bij een bromfietscontrole op de Bosrandweg ter hoogte van het Schinkeldijkje te Amstelveen werden 38 bestuurders gecontroleerd. Daarvan kregen er 32 een proces-verbaal. Overschrijding van de constructiesnelheid leverde in 22 gevallen een boete op. Verder werd er bekeurd voor het rijden door rood licht, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en rijden zonder helm.

Bosbaanweg (Amstelveen)
Bij een bromfietscontrole op de Bosbaanweg in Amstelveen werden tien bromfietsen gecontroleerd. Dit leverde acht keer een proces-verbaal op.

Churchill-laan / Amsteldijk
Bij een autogordelcontrole op de Churchill-laan en de Amsteldijk werden gisterochtend 48 mensen bekeurd.


---

Automobilist ramt brievenbus
25-6-2002. Surveillerende agenten herkenden in een op de Volendammerweg rijdende automobilist een 27-jarige Amsterdammer van wie zij wisten dat die zonder rijbewijs reed. Toen zij hem hiervoor wilden verbaliseren ging hij er vandoor in de richting van de Markengouw. Op de Breehornstraat ging het mis. De coureur maakte een stuurfout, reed de stoep op en kwam tegen een brievenbus tot stilstand. Hij werd ingerekend en zijn auto werd aan de ketting gelegd. De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.


---

Brand verwoest woning
25-6-2002. Brandweer en politie rukten vannacht uit voor een brand in een woning aan de Jacob van Lennepstraat. De bewoonster van het pand waar de brand ontstond had haar woning inmiddels verlaten. Zij werd ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. De bewoners van de bovenliggende woningen konden het pand op tijd verlaten en bleven ongedeerd. Zij werden tijdelijk elders ondergebracht. De benedenwoning werd geheel verwoest. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Vermoed wordt dat het vuur in de slaapkamer aan de achterzijde van de benedenwoning is ontstaan.

Rond drie uur vannacht rook een oplettende buurtbewoner een brandlucht. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte het vuur. Hij waarschuwde direct alle hulpdiensten en de bewoners. Hierdoor werd een ramp voorkomen.

---

Slag om Waterloo
25-6-2002. Sinds 1 juni is de politie van het wijkteam IJ-tunnel een waar offensief begonnen tegen de overlast en toenemende criminaliteit in de omgeving van het Waterlooplein, het Weesperplein en de Nieuwe Amstelstraat. Daarbij wordt met behulp van diverse externe partners opgetreden tegen allerlei vormen van overlast en straatcriminaliteit. Bij deze actie zijn al 950 mensen op de bon geslingerd en diverse overlast veroorzakers aangehouden.

Klachten van ondernemers en buurtbewoners waren aanleiding voor deze aanpak.

Het project bestaat uit twee delen en loopt van 1 juni 2002 tot 1 juni 2003.

Meer lezen...

---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 25-06-2002 '
Lees ook