Politie Amsterdam-Amstelland

Autos uitgebrand

26-2-2003. Om vier uur vannacht kreeg de politie melding van een autobrand op de Adrianus van Waertweg. De brand die in een auto ontstond, is waarschijnlijk aangestoken. Het vuur sloeg vervolgens naar een andere auto over. De brandweer heeft de brand geblust. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Verkeerscontroles

26-2-2003. Bij verschillende verkeerscontroles in en rond Amsterdam werden gisteren ruim 600 bekeuringen uitgedeeld. Met name het overtreden van de maximumsnelheid, het rijden door rood, het niet dragen van een autogordel en niet werkende verlichting, werd veelvuldig geconstateerd.

Keizer Karelweg
Bij een algemene verkeerscontrole op de Keizer Karelweg werden gistermiddag tussen drie en vijf uur 11 mensen op de bon geslingerd voor diverse verkeersovertredingen. Bij een snelheidscontrole tussen twee en drie uur werden nog eens 10 snelheidsduivels bekeurd.

Daalwijkdreef
Een verkeerscontrole gisteravond tussen acht en tien uur op de Daalwijkdreef leverde 19 processen-verbaal op. Het overtreden van de maximumsnelheid, het niet kunnen tonen of niet hebben van een rijbewijs en het voeren van ondeugdelijke verlichting leverde de meeste bekeuringen op. Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan.

Haarlemmerweg - Transformatorweg
Gerichte snelheidscontroles op de Haarlemmerweg en de Transformatorweg leverde gistermiddag 19 bekeuringen op voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

Ferdinand Bolstraat
Bij een roodlichtcontrole op de Ferdinand Bolstraat werden gisterochtend tussen halfnegen en tien uur 59 fietsers betrapt die het rode verkeerslicht negeerden. Zij kregen allen een bon.

Koningin Wilhelminalaan
Een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminalaan in Ouderkerk leverde acht bekeuringen op voor het overtreden van de maximumsnelheid. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Gezien de vakantietijd (spelende kinderen) werd en wordt hier extra gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 kilometer per uur.

Bachlaan
Bij een snelheidscontrole op de Bachlaan in Aalsmeer werden gisteren tussen twee en drie uur 13 mensen geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 kilometer per uur terwijl 50 is toegestaan.

Rijksweg A10
Bij een radarcontrole op de A10 Zuid werden gisteravond tussen acht en tien uur 270 snelheidsovertreders op de gevoelige plaat vastgelegd. Ter plaatse gold een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De automobilisten kunnen binnenkort een acceptgirokaart thuis verwachten.

Hoofdweg
Bij een snelheidscontrole op de Hoofdweg in Kudelstaart werden vannacht tussen drie en zes acht automobilisten geflitst. Zij overtraden de geldende maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Eén snelheidsduivel reed 103.

Van Baerlestraat
Bij een gordelcontrole op de Van Baerlestraat werden gistermiddag tussen drie en vijf uur 21 automobilisten bekeurd die zonder autogordel reden.

Kinkerstraat - Overtoom
Bij een fietsverlichtingscontrole op de Kinkerstraat en de Overtoom werden gisteravond tussen half tien en half elf 170 fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden.

---

José Luis vermist

19-2-2003. Sinds 4 februari wordt de heer Luis vermist. De man, die een Angolese achtergrond heeft, woont in de Admiralenbuurt. De heer Luis is licht dementerend en kan, gezien zijn suikerziekte, niet zonder medicijnen. Een handicap is dat hij geen Nederlands spreekt. Hij is alleen de Portugese taal machtig en kan zich daarin eigenlijk ook niet goed uitdrukken.

Lees meer op onze assistentie-pagina.

---

XTC-lab i.a. ontmanteld

20-2-2003. Eenheden van de Nationale Recherche hebben woensdag, onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam, in een perceel in Amsterdam-West een xtc-laboratorium in aanbouw ontmanteld. Het onderzoeksteam bestond uit 12 rechercheurs. Meer lezen
---

Dode bij schietincident
24-2-2003. In de nacht van zaterdag op zondag is in een woning in de Eerste Schinkelstraat een 33-jarige man door een schotwond om het leven gekomen. In de woning ontstond ruzie tussen de man en een vriendin waarbij meerdere schoten werden gelost. De vrouw is gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de schietpartij. De recherche onderzoekt wie het dodelijke schot heeft gelost.
Bedreigd met bijl
25-2-2003. Een 39-jarige taxi-chauffeur nam gisteren aan het einde van zijn dienst nog een passagier mee. Deze man wilde echter gratis vervoerd worden. Toen de chauffeur toch de meter aanzette, werd de klant erg agressief. Hij pakte een bijl en dreigde op de chauffeur in te hakken. Deze kon de auto uitspringen, waardoor de hakker ook de auto verliet. De taxi-man was zo slim om direct weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. Hij ging linea recta naar het politiebureau. Daar werd snel op zijn melding gereageerd: de 29-jarige verdachte werd inclusief bijl aangehouden op het s Gravesandeplein.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 26-02-2003 '
Lees ook