Politie Amsterdam-Amstelland

Fietster aangereden op rotonde

25-2-2003. Gistermiddag rond twee uur kwam een 34-jarige fietster lelijk ten val toen zij werd aangereden door een auto. De aanrijding vond plaats op de rotonde van de Van Heuven Goedhartlaan, ter hoogte van Zonnestein. Op het moment dat de bestuurder van de auto de rotonde wilde verlaten, raakte hij de fietster. De vrouw liep een hoofdwond en verwondingen aan armen en benen op. Zij is opgenomen in een ziekenhuis. Op de rotonde is de voorangssituatie zo geregeld dat fietsers voorang hebben op ander verkeer. Hoogstwaarschijnlijk verleende de automobilist geen voorrang aan de fietser waardoor de aanrijding ontstond.

---

Autos uitgebrand
26-2-2003. Om vier uur vannacht kreeg de politie melding van een autobrand op de Adrianus van Waertweg. De brand die in een auto ontstond, is waarschijnlijk aangestoken. Het vuur sloeg vervolgens naar een andere auto over. De brandweer heeft de brand geblust. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Bedelende straatrover gepakt
26-2-2003. Gisteravond is een 37-jarige man gearresteerd die kort tevoren op de Wallen een 20-jarige Duitse toerist had beroofd van zijn geld. De dader liep met zijn slachtoffer mee en bedelde om geld. Toen de toerist hem een euro gaf ,eiste de man meer geld en dreigde hij dat hij een vuurwapen had. Het geschrokken slachtoffer gaf hierop zijn gel. Even later zag de toerist agenten lopen die vervolgens de straatrover konden aanhouden.
Vanavond in Ter Plaatse

26-2-2003. Vanavond in Ter Plaatse aandacht voor de vermiste heer Luis, en twee zaken uit Uithoorn; een brandstichting en een computerdiefstal.
Zie voor meer informatie onze assistentie-pagina. Amokmaker gearresteerd

25-2-2003. Gistermiddag is een 20-jarige man gearresteerd die een medewerker van de Dienst Stadstoezicht had mishandeld. De medewerker Stadstoezicht legde een wielklem aan bij een auto die niet was voorzien van een geldig parkeerkaartje. Bij de auto meldde zich een man die het niet met het klemmen eens was. Hij schopte en sloeg de ambtenaar. Te hulp geroepen agenten konden de amokmaker arresteren.
---

Vijf straatrovers aangehouden

25-2-2003. Gisteravond en vannacht werden in de binnenstad vijf straatrovers aangehouden. Zij waren betrokken bij vier berovingen en konden op aanwijzing van slachtoffers en getuigen snel worden ingerekend door surveillerende agenten. Alle verdachten zitten nog vast.

Ruysdaelkade
Op de Ruysdaelkade werd een surveillerende agent aangesproken door iemand die kort daarvoor bijna beroofd was. De straatrovers ontfermden zich op dat moment over de broer van het slachtoffer. Zij hadden zijn familielid ingesloten en probeerden hem onder bedreiging van een mes van geld en sieraden te ontdoen. De verdachten zagen dat de politieman hen in het vizier kreeg en namen de benen. De diender waarschuwde zijn collegas en samen slaagden zij erin de straatrovers (17 en 19 jaar) na een korte achtervolging in te rekenen.

Oude Kerksplein
Op het Oude Kerksplein was een 21-jarige straatrover eenzelfde lot beschoren. Hij beroofde rond halftien een vrouw van haar mobieltje en kon op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden. Een surveillerende agent die door het slachtoffer werd aangeklampt, verspreidde snel het signalement van de dader, die kort daarop in de omgeving door andere agenten werd aangehouden. De buit had hij nog op zak.

Warmoesstraat
Vannacht werden op de fiets surveillerende agenten in de Warmoesstraat aangesproken door een een man die kort daarvoor van 10 euro was beroofd. De man wees zijn opponent aan, die daarop de benen nam. De dienders wisten de 38-jarige straatrover te achterhalen en sloegen hem in de boeien.

Kloveniersburgwal
Vannacht was een motoragent getuige van een poging tot straatroof op de Kloveniersburgwal. Hij zag twee mannen lopen, waarvan de één nogal angstig keek. De ander drong zich nogal op en het tweetal liep met versnelde pas. De motoragent kreeg argwaan en vermoedde dat hij getuige was van een beroving. Toen hij bijna bij het tweetal was ging de vermoedelijke verdachte er vandoor. De ander bleek een Amerikaanse toerist te zijn, die geschrokken vertelde dat hij bijna beroofd was. De motordiender had de verdachte niet uit het oog verloren en waarschuwde zijn collegas. Na een korte achtervolging kon de 27-jarige man worden ingerekend.

---

Dode bij schietincident

24-2-2003. In de nacht van zaterdag op zondag is in een woning in de Eerste Schinkelstraat een 33-jarige man door een schotwond om het leven gekomen. In de woning ontstond ruzie tussen de man en een vriendin waarbij meerdere schoten werden gelost. De vrouw is gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de schietpartij. De recherche onderzoekt wie het dodelijke schot heeft gelost.
---

XTC-lab i.a. ontmanteld

20-2-2003. Eenheden van de Nationale Recherche hebben woensdag, onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam, in een perceel in Amsterdam-West een xtc-laboratorium in aanbouw ontmanteld. Het onderzoeksteam bestond uit 12 rechercheurs. Meer lezen
---

José Luis vermist

19-2-2003. Sinds 4 februari wordt de heer Luis vermist. De man, die een Angolese achtergrond heeft, woont in de Admiralenbuurt. De heer Luis is licht dementerend en kan, gezien zijn suikerziekte, niet zonder medicijnen. Een handicap is dat hij geen Nederlands spreekt. Hij is alleen de Portugese taal machtig en kan zich daarin eigenlijk ook niet goed uitdrukken.

Lees meer op onze assistentie-pagina.

---

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 26-02-2003 '
Lees ook