Politie Amsterdam-Amstelland

Vuurwapens bij ontruiming
26-3-2003. Een politieman die gisteren in Amsterdam-Zuidoost een deurwaarder assisteerde bij de ontruiming van een woning in Amsterdam-Zuidoost, trof daarbij twee vuurwapens met bijbehorende munitie aan. De 34-jarige bewoner was niet thuis, maar meldde zich tijdens de ontruiming bij de woning. Hij werd direct ingerekend en ingesloten.
Woning overvallen
26-3-2003. Gistermiddag rond vier uur werd de bewoner van een etage in de Marco Polostraat overvallen. Drie met vuurwapens gewapende mannen drongen de woning binnen, bedreigden het slachtoffer en eisten geld. De bewoner werd geslagen en gekneveld, waarna de woning werd doorzocht. De overvallers verdwenen vervolgens met een onbekende buit.


---

Busvandalen gearresteerd

26-3-2003. Agenten arresteerden gisteravond twee jongens (12 en 14 jaar) die rond zeven uur in Amsterdam-Oost een steen door een ruit van een langsrijdende bus hadden gegooid. Wonder boven wonder raakte geen van de passagiers gewond. Een voorbijganger zag één en ander gebeuren en waarschuwde de politie. Agenten stelden een onderzoek in en traceerde twee van de inmiddels weggevluchte knapen. Later bleek dat de jongens ook nog een ruit van een woning hadden ingegooid. Het tweetal werd ingesloten en zit nog vast.

---

Pinpasoplichters betrapt

26-3-2003. Twee mannen zijn gisteravond op heterdaad betrapt toen zij op slinkse wijze probeerden een 22-jarige man zijn pinpas en pincode afhandig te maken. Het slachtoffer wilde pinnen in een automaat die achteraf geprepareerd bleek te zijn. Een van de daders stond achter de man en gaf hem het advies om nog een aantal malen zijn pincode te toetsen zodat de pas uit de automaat zou komen. Toen de pas niet retour kwam liep de man verder, zijn pas achterlatend in de pinautomaat.
Even later voelde de man argwaan en sprak een agent aan. De politieman arresteerde bij de automaat twee mannen van 29 en 32 jaar. Zij waren juist bezig met het verwijderen van een voorzetstuk met de pinpas van hun slachtoffer.

---

Oplichter gearresteerd

26-3-2003. Gistermiddag is een 28-jarige man gearresteerd die had geprobeerd om met een vals identiteitsbewijs en een pinpas geld op te nemen. De man wilde geld opnemen aan de balie en liet de bankmedewerker een identiteitskaart zien en een pinpas. De medewerker vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Toen de agenten arriveerden vluchtte de man de bank uit. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De identiteitskaart bleek vervalst te zijn. De verdachte is ingesloten.

---

Zinloos geweld in park

26-3-2003. Een 56-jarige man is gistermorgen aangehouden nadat hij op het Volewijkerspad een man had bedreigd met een mes. Hij bedreigde zijn slachtoffer toen deze hem aansprak op zijn gedrag. Het slachtoffer zag dat de man een klein hondje een schop gaf en zei daar wat van. De dader accepteerde dit niet en trok een mes waarmee hij stekende bewegingen maakte. Agenten die in de buurt waren konden de verdachte arresteren.

---

Verkeerscontroles Amsterdam

26-3-2003. Bij een verkeerscontrole op de Ceintuurbaan zijn gistermorgen 40 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

Een verkeerscontrole op de Jan van Galenstraat leverde gistermorgen voor 39 automobilisten een bekeuring op. De meest gepleegde overtredingen waren te snel rijden en het niet volgen van het juiste vakindeling.

Tijdens een fietsverlichtngscontrole op Uilenstede in Amstelveen werden 16 bekeurigen uitgeschreven. Drie fietsers maakten gebruik van de mogelijkheid om goede verlichting te monteren, waarna de bon werd ingetrokken.

---

3 Hennepplantages ontmanteld

26-3-2003. De politie heeft vannacht rond half een professionele hennepplantage met 3000 planten in een schuur aan de Admiralengracht ontdekt en ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.

Bertelmanplein
Gisteravond rond half tien heeft de politie in een woning aan het Bertelmanplein een hennepplantage aangetroffen, na klachten over stankoverlast. De 270 wietplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De 42-jarige bewoner is aangehouden.

Markengouw
De politie heeft gisteravond rond kwart over acht een 27-jarige man aangehouden nadat in zijn woning een hennepplantage werd aangetroffen. De plantage werd ontdekt nadat agenten in de naastgelegen woning bezig waren een andere hennepplantage te ontmantelen. Zij zagen een grote ventilatieschacht in de schuur van de naastgelegen woning wat hun argwaan wekte. Toen de bewoner van de woning de schuur opende zagen de agenten een hennepplantage met ongeveer 85 planten. De bewoner bekende eigenaar te zijn van de plantage waarop hij is aangehouden.
---

Gewonden bij aanrijding

26-3-2003. Gistermiddag rond drie uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Kruislaan met de Middenweg. Daarbij waren een tram, een bromfietser en een voetganger betrokken. De 66-jarige bestuurder van de bromfiets raakte lichtgewond en is na behandeling in het ziekenhuis richting huis gegaan. De 13-jarige voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
---

Vondst drugs en vuurwapens

26-3-2003. Bij invallen in twee woningen in Amsterdam-Oost vonden agenten gistermiddag circa 700 gram heroïne en twee vuurwapens. De politie arresteerde een vrouw (36) en drie mannen (18, 29 en 38 jaar). Allen zitten nog vast. Nadat er informatie was binnengekomen dat de bewoner van een woning in Amsterdam-Oost in drugs en wapens zou handelen kwamen agenten van het wijkteam Balistraat in actie. In het bewuste pand werd een hoeveelheid harddrugs en een nepvuurwapen aangetroffen. De bewoonster en haar zoon werden aangehouden. De verdachte waar het om ging bleek niet aanwezig. Dit bracht de dienders bij een andere woning in Oost. Hier werd de 29-jarige hoofdverdachte aangetroffen en aangehouden. Ook de 38-jarige bewoner werd aangehouden. In het pand werd nog een echt vuurwapen aangetroffen.
---

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 26-03-2003 '
Lees ook