Politie Amsterdam-Amstelland

Drugs na aangifte huiselijk geweld
27-2-2003. Een aangifte van huiselijk geweld leidde half februari naast de arrestatie van de 40-jarige geweldpleger ook tot een grote drugsvangst. Rechercheurs vonden in de woning in De Pijp ongeveer 400.000 euro en circa 30 kilo cocaïne. De 23-jarige meldster werd uiteindelijk ook aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zowel de man als de vrouw zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De politie kwam de drugs op het spoor toen de 23-jarige vrouw zich half februari ten einde raad aan het politiebureau meldde. Zij deed aangifte van mishandeling door haar partner. Al snel bleek dit verhaal slechts het topje van de ijsberg te zijn. Dit misdrijf was het laatste in een lange reeks van stelselmatige mishandelingen (zowel geestelijk als lichamelijk) gedurende de laatste twee jaar. Daarbij werd zij soms hevig toegetakeld. Door het verbod op contacten buitenshuis raakte zij steeds meer in een isolement. Uiteindelijk durfde zij met haar verhaal naar de politie. Al snel bleek dat haar 40-jarige vriend zich ook met andere criminele activiteiten bezighield.

---

Bedelende straatrover gepakt

26-2-2003. Gisteravond is een 37-jarige man gearresteerd die kort tevoren op de Wallen een 20-jarige Duitse toerist had beroofd van zijn geld. De dader liep met zijn slachtoffer mee en bedelde om geld. Toen de toerist hem een euro gaf ,eiste de man meer geld en dreigde hij dat hij een vuurwapen had. Het geschrokken slachtoffer gaf hierop zijn gel. Even later zag de toerist agenten lopen die vervolgens de straatrover konden aanhouden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 27-02-2003 '
Lees ook