Politie Amsterdam-Amstelland

Roofteam pakt twee straatrovers

27-3-2003. Gisteravond rond tien uur heeft de politie twee mannen van 18 en 19 jaar aangehouden. Een speciaal roofteam in de binnenstad was al enige tijd op zoek naar het tweetal dat verantwoordelijk wordt geacht voor tenminste zes straatroven. Een oplettende agent zag twee jongemannen die voldeden aan het na analyse gemaakte signalement. Hierop is tot aanhouding over gegaan. Bij beide mannen werd een steekwapen aangetroffen. Zij bleken ook in het bezit te zijn van een mobiele telefoon die was buitgemaakt bij een eerdere straatroof.
---

Man probeert agente te steken

27-3-2003. De politie heeft vanochtend om kwart over elf een 35-jarige man in de tuin van een familielid aan het Entrepothof aangehouden. Even daarvoor had hij geprobeerd een agente met een mes te steken.

Rond halfelf werd de man bij een verkeerscontrole aan de kant gezet omdat hij niet-handsfree telefoneerde in de auto. Toen de agente hem daarvoor een bekeuring gaf, werd de man woest, pakte een mes en probeerde de agente te steken. De politieagente verweerde zich met pepperspray waarop de dader het hazenpad koos. De agente bleek gelukkig ongedeerd. De identiteit van de man was bekend omdat hij zijn rijbewijs al had afgegeven. Agenten waren al bij het woonadres van de verdachte geweest, toen de alarmcentrale een telefoontje kreeg van een verontruste vrouw die meldde dat zojuist een familielid bij haar was binnengekomen met pepperspray in zijn ogen. Hierop is de politie naar het betreffende adres gegaan en kon de man worden ingerekend.
---

Werken bij de politie
24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).

Oplichter gearresteerd

26-3-2003. Gistermiddag is een 28-jarige man gearresteerd die had geprobeerd om met een vals identiteitsbewijs en een pinpas geld op te nemen. De man wilde geld opnemen aan de balie en liet de bankmedewerker een identiteitskaart zien en een pinpas. De medewerker vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Toen de agenten arriveerden vluchtte de man de bank uit. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De identiteitskaart bleek vervalst te zijn. De verdachte is ingesloten.

---

Gisteravond in Ter Plaatse

27-3-2003. In de uitzending uitzending aandacht voor een geweldadige achtervolging in de binnenstad en een mishandeling op de Hobbemakade.

Lees meer op onze assistentie-pagina.

---

Beelden leiden tot aanhouding
27-3-2003. Gisterochtend rond acht uur vond een beroving plaats in de lift van een flat in Amsterdam-Zuidoost. Een 69-jarige man werd van zijn tas beroofd. De dader werd hierbij geholpen door een vrouw. Videobeelden leidden tot zijn aanhouding. Hij is naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. Naar de vrouw wordt nog gezocht.
Zinloos geweld in park
26-3-2003. Een 56-jarige man is gistermorgen aangehouden nadat hij op het Volewijkerspad een man had bedreigd met een mes. Hij bedreigde zijn slachtoffer toen deze hem aansprak op zijn gedrag. Het slachtoffer zag dat de man een klein hondje een schop gaf en zei daar wat van. De dader accepteerde dit niet en trok een mes waarmee hij stekende bewegingen maakte. Agenten die in de buurt waren konden de verdachte arresteren.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 27-03-2003 '
Lees ook