Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover in de kraag gevat
27-3-2003. De politie heeft vannacht een 21-jarige man gearresteerd nadat hij even daarvoor een 31-jarige man van zijn sieraden had beroofd. Het slachtoffer liep rond middernacht over het Afrikanerplein toen hij werd aangesproken door de verdachte. Na een woordenwisseling greep de rover naar de ketting van de man. Deze verzette zich maar kwam ten val. Zijn belager pakte de ketting en vluchtte weg in de richting van het Krugerplein. Surveillerende agenten schoten te hulp en wisten, naar aanleiding van het signalement dat het slachtoffer opgaf, de dader in de kraag te vatten.

---

Beelden leiden tot aanhouding

27-3-2003. Gisterochtend rond acht uur vond een beroving plaats in de lift van een flat in Amsterdam-Zuidoost. Een 69-jarige man werd van zijn tas beroofd. De dader werd hierbij geholpen door een vrouw. Videobeelden leidden tot zijn aanhouding. Hij is naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. Naar de vrouw wordt nog gezocht.

---

Granaat tot ontploffing gebracht

27-3-2003. Gisteravond om vijf uur gaven medewerkers van de Dienst Stadstoezicht een gevonden handgranaat en een aantal kruitstaven af op een politiesteunpunt. De politie waarschuwde het Explosieve Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht. De specialisten van deze dienst constateerden dat het om een scherpe granaat ging. Zij brachten het kruit en het explosief op een veilige plek tot ontploffing. Er wordt een nader onderzoek naar de herkomst van de explosieven ingesteld.
---

Roofteam pakt twee straatrovers

27-3-2003. Gisteravond rond tien uur heeft de politie twee mannen van 18 en 19 jaar aangehouden. Een speciaal roofteam in de binnenstad was al enige tijd op zoek naar het tweetal dat verantwoordelijk wordt geacht voor tenminste zes straatroven. Een oplettende agent zag twee jongemannen die voldeden aan het na analyse gemaakte signalement. Hierop is tot aanhouding over gegaan. Bij beide mannen werd een steekwapen aangetroffen. Zij bleken ook in het bezit te zijn van een mobiele telefoon die was buitgemaakt bij een eerdere straatroof. Gisteravond in Ter Plaatse
27-3-2003. In de uitzending uitzending aandacht voor een geweldadige
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen. Verkeerscontrole Ouderkerk
27-3-2003. Gisterochtend heeft een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden aan de Amstelslag in Ouderkerk aan de Amstel. 100 Automobilisten werden gecontroleerd. 22 Bestuurders kregen een bekeuring, voornamelijk voor het niet dragen van de autogordels en het niet bij zich hebben van het rij- of kentekenbewijs.
---

Oplichter gearresteerd

26-3-2003. Gistermiddag is een 28-jarige man gearresteerd die had geprobeerd om met een vals identiteitsbewijs en een pinpas geld op te nemen. De man wilde geld opnemen aan de balie en liet de bankmedewerker een identiteitskaart zien en een pinpas. De medewerker vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Toen de agenten arriveerden vluchtte de man de bank uit. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De identiteitskaart bleek vervalst te zijn. De verdachte is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 27-03-2003 '
Lees ook