Politie Amsterdam-Amstelland

Grote verkeerscontrole

Foto: Hans Reijn

Zaterdagavond en nacht heeft een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op het Waterlooplein. Hierbij werden 125 personen ingezet van de politie, Koninklijke Marechaussee en belastingdienst. Er zijn totaal 420 voertuigen gecontroleerd. In verband met alcoholgebruik werden elf bestuurders aangehouden, het hoogste promillage was 1.1. Door de politie en marechaussee werden 211 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de verkeerscontrole werd een snelheidscontrole gehouden op de Prins Hendrikkade, de Weesperstraat en de Valkenburgerstraat. Hierbij werden totaal 456 bekeuringen uitgeschreven. Totaal werden 76 taxis gecontroleerd, waarbij 22 gebreken of bijzonderheden werden verbaliseerd.


---

Politie-inval sportkantine
27-5-2002. Vrijdagavond viel de politie, samen met leden van het Horeca Interventie Team en de belastingdienst, de kantine van een sportvereniging op Fleerde binnen. Dit op grond van informatie dat er hier in verdovende middelen zou worden gehandeld. Het team dat binnenviel bestond uit ongeveer 35 mensen. In totaal werden er 38 personen gecontroleerd. Er werden zeven mensen aangehouden.

De politie trof achter de bar 40 zakjes softdrugs aan. In verband hiermee werden de beheerder en een medewerker aangehouden. Daarnaast werd een persoon aangehouden die 59 bolletjes met een op cocaïne gelijkende waar probeerde weg te moffelen. Twee personen werden aangehouden omdat zij nog door de politie werden gezocht en één persoon werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een mes en een busje traangas. Daarnaast maakte één van de aanwezigen het de politie tijdens het onderzoek dusdanig lastig dat hij werd aangehouden voor het belemmeren van het onderzoek. Bij de burgemeester zal een verzoek tot sluiting van deze gelegenheid worden ingediend.


---

85-jarige staat haar mannetje
27-5-2002. Zaterdagmiddag rond half drie werd een 85-jarige vrouw belaagd door twee oplichtsters in haar woning in de Indische buurt. Door te vechten voor haar leven wist zij de dieven het huis uit te jagen. Zij hebben niets kunnen wegnemen.

De oude vrouw arriveerde met haar boodschappentassen bij haar woning. Bij haar in het portiek stond een licht getinte vrouw bij de buren aan te bellen. Deze vroeg of zij een pakje voor de buren mocht afgeven bij de bejaarde vrouw. Het afgeven van het pakje ging verder met het gebruik van de toilet en het vragen om de handen te wassen in de keuken. De bewoonster zag plotseling een tweede, eveneens licht getinte, vrouw in haar woning rondsnuffelen. Zij begreep direct dat deze vrouwen kwaad in de zin hadden. De oude vrouw wilde de vrouwen uit haar huis hebben en begon te schreeuwen. De belaagsters probeerde de vrouw met een lange doek vast te binden. Dit was het moment om zich los te vechten. De dievegges hielden het voor gezien en vluchtten het huis uit.

Tip: Laat nooit vreemden in uw huis. De verhalen van deze oplichtsters klinken altijd erg geloofwaardig maar zijn het niet. Let vooral op uw oudere medebewoners bij u in de straat c.q. buurt. Vertrouwt u de zaak niet, waarschuw de politie en onthoud de signalementen en het eventuele kenteken van de door hen gebruikte auto.
---

Zwaargewond na val vier hoog
27-5-2002. Zaterdagavond raakte een 34-jarige man zwaargewond toen hij in de Van Limburg Stirumstraat van vier hoog naar beneden viel. In verband met deze zaak werd de 33-jarige hoofdbewoner van deze woning aangehouden. Het slachtoffer is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Inmiddels verkeert de man buiten levensgevaar.

Onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat er in genoemde woning een ruzie was ontstaan, waarbij met messen werd gedreigd. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en wilde de woning ontvluchten. Hij deed dit via het balkon. Hij klom naar de derde verdieping en wilde verder naar beneden. Dit ging echter mis en de man viel naar beneden.
---

Steekpartij op de Daalwijkdreef
27-5-2002. Zaterdagavond raakte een 22-jarige Amsterdammer gewond bij een steekpartij op de Daalwijkdreef. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Naar oorzaak en motief wordt nog een onderzoek ingesteld. Eén en ander lijkt het gevolg te zijn van problemen in de relationele sfeer. De identiteit van de dader is inmiddels bij de politie bekend.


---

Juwelier beroofd
27-5-2002. Zaterdagmiddag sloegen enkele onbekende daders een ruit in van een juwelier aan de Burgemeester de Vlugtlaan in en deden een greep uit de vitrine. Daarna verdwenen zij met onbekende buit. Van hen ontbreekt ieder spoor.

Supermarkt overvallen
27-5-2002. Zaterdagochtend is een supermarkt aan het Waterlandplein overvallen. Twee met een vuurwapen gewapende mannen kwamen even na zevenen de winkel binnen en bedreigden de zes aanwezige werknemers. Onder bedreiging werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De werknemers werden vervolgens in een kantoorruimte opgesloten, waarna de overvallers er vandoor gingen. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor.
Zwaargewond bij fietsbotsing
27-5-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een ongeveer 35-jarige fietser zwaargewond toen hij op het Damrak frontaal in botsing kwam met een andere fietser. Deze 40-jarige tegenligger reed eerst door, maar viel enige meters verder ook gewond neer. Beide slachtoffers werden naar een ziekenhuis vervoerd. Het 40-jarige slachtoffer mocht na behandeling naar huis. De 35-jarige man werd in kritieke toestand opgenomen. Hij werd direct geopereerd en raakte in coma. Inmiddels verkeert de man buiten levensgevaar. Inbrekers aangehouden
27-5-2002. Vrijdagavond hield de politie na een korte achtervolging in het Westelijk Havengebied twee inbrekers (29 en 30 jaar) aan. Zij hadden kort daarvoor een bedrijf aan de Deccaweg leeggeroofd. De auto waarin zij reden zat vol met gestolen computerapparatuur. De verdachten zijn ingesloten.

Rond acht uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf op de Gyroscoopweg. Daarbij zou een auto zijn weggereden. De agenten die ter plaatse gingen, kwamen deze auto tegen en zetten de achtervolging in. In de buurt van de Bernard Loderstraat werden de inbrekers tot stoppen gedwongen, waarna zij konden worden ingerekend. Uit onderzoek bleek dat de inbrekers kort daarvoor een bedrijf aan de Deccaweg hadden bezocht.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 27-05-2002 '
Lees ook