Politie Amsterdam-Amstelland

Schietpartij: zwaargewonde
28-5-2002. Vannacht raakte een 19-jarige man zwaargewond bij een schietpartij op het John Motleyhof. Het slachtoffer werd met schotwonden vervoerd naar een ziekenhuis, waar hij direct werd geopereerd. De man verkeert inmiddels buiten levensgevaar en zijn toestand wordt stabiel genoemd. De politie arresteerde twee mannen (19 en 64 jaar) op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.

Even voor drie uur kreeg de politie de melding dat er werd geschoten op het John Motleyhof. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen een auto in de omgeving van de plaats van het misdrijf staan. Deze ging er bij nadering van de politie met grote snelheid vandoor. Onmiddellijk werd de achtervolging ingezet waarna de auto op het John Motleyhof werd onderschept en de 19-jarige bestuurder kon worden aangehouden.

Inmiddels werd op straat het 31-jarige slachtoffer aangetroffen met diverse schotwonden. De man zou op straat ruzie hebben gehad, hetgeen ontaarde in de schietpartij.

In de loop van de ochtend viel het arrestatieteam van de politie in verband met deze zaak een woning binnen aan het John Motleyhof, waar een tweede verdachte werd aangehouden. Van de schutter en het wapen ontbreekt nog ieder spoor. Over het motief of de juiste toedracht is nog niets bekend.

---

Ravage na aanrijding
28-5-2002. Maandagmiddag raakte een 24-jarige bestuurder van een bestelauto op de van Leijenberghlaan door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Daardoor botste hij tegen een aantal aan de overzijde van de weg geparkeerd staande autos, waarna hij kantelde en op zijn zijkant tot stilstand kwam. Vier inzittenden kwamen met de schrik vrij, een vijfde inzittende moest door de brandweer worden bevrijd. Deze man moest in een ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De ravage was groot. Door de aanrijding raakten vijf geparkeerde autos zwaar beschadigd.


---


Grote verkeerscontrole

Foto: Hans Reijn
27-5-2002. Zaterdagavond en nacht heeft een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op het Waterlooplein. Hierbij werden 125 personen ingezet van de politie, Koninklijke Marechaussee en belastingdienst. Er zijn totaal 420 voertuigen gecontroleerd. In verband met alcoholgebruik werden elf bestuurders aangehouden, het hoogste promillage was 1.1. Door de politie en marechaussee werden 211 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de verkeerscontrole werd een snelheidscontrole gehouden op de Prins Hendrikkade, de Weesperstraat en de Valkenburgerstraat. Hierbij werden totaal 456 bekeuringen uitgeschreven. Totaal werden 76 taxis gecontroleerd, waarbij 22 gebreken of bijzonderheden werden verbaliseerd.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 28-05-2002 '
Lees ook