Politie Amsterdam-Amstelland

Hotel overvallen
30-1-2003. Gisteravond rond half twaalf hebben drie daders een hotel in de Spaarndammerbuurt overvallen. De mannen bedreigden de baliemedewerker met een vuurwapen en dwongen hem om een tas met geld te vullen. De overvallers gingen er met hun buit vandoor in onbekende richting. Zij zijn voortvluchtig.
Café Stadionbuurt overvallen
30-1-2003. Gisteravond rond half twaalf heeft een man een overval gepleegd op een café in de Stadionbuurt. De dader kwam de zaak binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld. Terwijl de overvaller het wapen op zijn slachtoffer gericht hield, viel het uit elkaar. De man nam hierop de benen. Hij is voortvluchtig. Straatrovers aangehouden
30-1-2003. Gistermiddag werden door krachtdadig optreden van respectievelijk een getuige en een Medewerker Toezicht en Veiligheid (MTV-er) twee straatrovers op heterdaad betrapt, in de kraag gegrepen en aan de politie overgedragen.
Jongeren belagen fietser
30-1-2003. Even voor vier uur gistermiddag greep een getuige in toen hij zag dat op de Van der Madeweg een fietser werd belaagd door vier knapen. Zij bedreigden de fietser en eisten geld en goederen. Toen ze dit niet kregen, trokken zij met geweld de rugzak van de rug van de fietser. Toen de getuige al schreeuwend op de rovers afkwam, kozen de jongens het hazenpad. Eén van hen werd gegrepen. Hij is aan de politie overgedragen. De overige daders zijn nog voortvluchtig.
---
Gewond bij schietpartij
30-1-2003. Gisteravond rond half twaalf is een 31-jarige man gewond geraakt bij een schietpartij in een woning aan Groeneveen. Het slachtoffer was aan het klussen toen drie mannen de woning binnendrongen. Het motief hiervoor is nog onbekend. De man probeerde het binnendringen fysiek te verhinderen. Een van de mannen dreigde met een vuurwapen en loste enkele schoten. De klusser werd hierbij in een been geraakt. De daders vluchtten de woning uit. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht. Hij kon na behandeling weer naar huis. Omdat de daders zich mogelijk in een andere woning ophielden, werd het arrestatieteam ingezet. Acht verdachten die werden aangehouden, bleken niets met de zaak te maken te hebben en zijn heengezonden.
Hotel Surinameplein overvallen
30-1-2003. Twee met vuurwapens gewapende mannen hebben gisteravond een overval gepleegd op een hotel aan het Surinameplein. De overvallers bedreigden de receptionist met een vuurwapen en eisten geld. Ze gingen er met de inhoud van de kassa vandoor en vluchtten in een gereedstaande auto.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs.
Preventief fouilleren

Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.

Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Stormramkraak op juwelier
Een juwelier in Aalsmeer is in de nacht van 26 op 27 januari rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844.
Lichaam gevonden
27-1-2003. Zondagmiddag rond half één werd in het water van de Keizersgracht het lichaam van een dode man aangetroffen. De identiteit van de persoon is nog niet vastgesteld. Vermoedelijk gaat het om een dakloze die soms een boot als slaapplaats gebruikte, die inmiddels gezonken is. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 30-01-2003 '
Lees ook