Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrander afgeweerd
29-1-2003. Een 41-jarige vrouw heeft vannacht een aanrander met een paraplu van zich afgeslagen. De vrouw werd in de omgeving van de Borgerstraat benaderd door een jongeman die haar onzedelijke voorstellen deed.Toen zij hier niet op in ging, pakte hij haar vast en vroeg om geld. De vrouw sloeg met een paraplu op de man in, waarop een vechtpartij ontstond. De aanrander nam daarop al scheldend de benen. Nieuwe kentekenplaten
30-1-2003. Autobezitters en motorrijders opgelet! Per 1 februari 2003 moeten alle oude gele kentekenplaten zijn vervangen door nieuwe GAIK-kentekenplaten. Nieuwe auto's en APK-gekeurde voertuigen zijn meestal al voorzien van deze platen, dus dat levert geen probleem op. Voor motoren ligt dat echter anders. Deze voertuigen kennen geen APK en dus moet u als eigenaar zelf alert zijn op het tijdig aanschaffen van nieuwe platen. Meer over de nieuwe kentekenplaten leest op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
Verkeerscontroles

29-1-2003. Er zijn gisteren op diverse locaties verkeers- en snelheidscontroles gehouden.

A10 Noord
Gisteravond om kwart over negen reed een 18-jarige Engelsman veel te hard bij wegwerkzaamheden op de A10 Noord. De automobilist reed 125 kilometer per uur (toegestaan: 70). De bestuurder moest direct een boete van 354 euro betalen.

A1
Vannacht rond kwart over twaalf werd een 35-jarige man uit Laren aangehouden omdat hij 164 kilometer per uur te reed over de A1. De bestuurder had niet in de gaten dat hij door een opvallende surveillanceauto van het wijkteam Autosnelwegen werd gevolgd. Het rijbewijs van de automobilist werd ingenomen.

Amsterdam-West
Gistermiddag hebben op diverse locaties in Amsterdam-West verkeerscontroles plaatsgevonden. Bij controles op de Jan van Galenstraat, Transformatorweg en Volthavenweg werden 30 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs en het onjuist voorsorteren op de Transformatorweg en Vlothavenweg.

---

Stormramkraak op juwelier

Een juwelier in Aalsmeer is vannacht rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844
---

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 30-01-2003 '
Lees ook