Politie Amsterdam-Amstelland

Klant gijzelt leverancier
Gistermiddag werd in een woning aan Waddenland een leverancier van een bedrijf bijna een uur gegijzeld door een klant, omdat deze ontevreden was over de geleverde goederen. Het slachtoffer werd uiteindelijk door de politie bevrijd en de bewoner werd aangehouden. Omstreeks twee uur belde de chauffeur van een meubelbedrijf aan bij zijn klant. Hij werd binnengelaten en leverde de bestelde goederen af. Er ontbrak echter een deel en de leverancier bood direct aan dit morgen na te bezorgen. Dit pikte de klant niet. Hij liep naar de voordeur en deed die op slot. De bewoner gaf te kennen de man pas te laten gaan als er een passende oplossing voor het probleem was gevonden. Het slachtoffer wist uiteindelijk met zijn mobiele telefoon een collega te bereiken die de politie waarschuwde. Die wist de man uiteindelijk te bevrijden. De bewoner werd aangehouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving.
Overval op winkel
Gistermiddag werd het personeel van een winkel in de Jan Evertsenstraat overvallen. Rond half drie kwam er een man de zaak binnen en vroeg om een artikel. Op dat moment waren er geen klanten in de winkel aanwezig. Toen de verkoopster het gevraagde wilde tonen, richtte de klant zich echter tot een tweede medewerkster en eiste geld. Hierbij dreigde hij met een. Zij overhandigden de man een onbekend geldbedrag, waarna hij de zaak verliet. Bus te laat voor inbreker
Een agent kon gisteravond een inbreker aanhouden in een bushokje in de Maxwellstraat. De man had ingebroken in een woning aan de Bolkstraat en zat met zijn buit te wachten op de bus. De gewaarschuwde politie traceerde de man op de halte en arresteerde hem. Huiselijk geweld
De politie heeft gisteravond in een woning aan de Burgemeester van leeuwenlaan een 37-jarige man gearresteerd die zijn zwangere vrouw had mishandeld.

De agenten waren te hulp geroepen nadat de vrouw met huisraad op het hoofd en buik was geslagen. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis.
Overhitte Baby
Een vier maanden oude baby is gisteren door oplettendheid van burgers gered van de verstikkingsdood. Het meisje lag ruim twintig minuten in een afgesloten voertuig aan de Nieuwezijds Kolk, met een buitentemperatuur van 33 graden Celsius.

Omstanders zagen een baby in een voertuig liggen waarvan alle ramen dicht waren. Het kind was door de extreem hoge hitte rood aangelopen en reageerde niet meer. De gewaarschuwde politie opende de kar en bevrijdde de baby. Met natte doeken werd het kind afgekoeld tot zij de normale kleur weer terug kreeg en bijkwam. De ouders bleken beiden in een coffeeshop te zitten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 31-07-2002 '
Lees ook