Vrijdag 29 Januari

OVERVAL SINT MICHIELSGESTEL OPGELOST

Met de aanhouding van een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats heeft de politie de overval op de videotheek aan de Campanulastraat In Sint Michielsgestel opgelost. Op 20 november vorig jaar, rond 21.00 uur kwam de man met een bivakmuts op en een pistoolmitrailleur de zaak binnen. Hij bedreigde daar de eigenaar, die zich direct op de overvaller wierp. De overvaller wist, met achterlating van de bivakmuts, zijn jas en het wapen, de zaak uit te vluchten. Naar aanleiding van de uitzending van "Opsporing verzocht" van 5 januari zijn enkele tips bij de politie binnen gekomen die in richting van de 27-jarige man wezen. Met deze aanhouding is tevens een bedreiging van personeel van een bank aan het Burgemeester Loefplein in 's-Hertogenbosch opgelost. Op 10 december bedreigde de man het baliepersoneel van de bank, omdat hij geen geld van zijn rekening kreeg. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

INBRAAK WONING, VUGHT

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Loonsebaan in Vught. Op de eerste verdieping werd bij een balkon een raam opengebroken. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden de televisie, de stereotoren en de videorecorder gestolen.

AANHANGWAGEN UITGEBRAND, BOXTEL

Donderdagavond reed een Belgische vrachtauto met aanhangwagen over de Rijksweg A2 in de richting 's-Hertogenbosch. Een stukje voorbij de afslag Boxtel/Liempde onder boxtel, zag de 25-jarige chauffeur uit het Belgische Eupen, dat van een van de wielen van de aanhangwagen rook kwam. Hierop besloot de chauffeur om de auto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Op het moment dat de chauffeur bij het wiel ging kijken, sloegen de vlammen al van het wiel af. Direct koppelde hij de aanhangwagen los en reed de vrachtauto een vijftigtal meter verder. Met de inde vrachtauto aanwezige brandblusser ging hij terug naar de aanhangwagen, om het vuur te blussen. Op het moment dat hij de brandblusser wilde gebruiken, bleek deze niet te werken. Door de brandweer Liempde is de brand geblust. De aanhang wagen is geheel uitgebrand. De Rijksweg A2 is in de richting Den Bosch ongeveer 1 uur afgesloten geweest voor alle verkeer. (tussen 22.30 en 23.30 uur).

GLAASJE OP, HAAREN

De afgelopen nacht is een 24-jarige man uit Oisterwijk bekeurd omdat hij met een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man heeft een rijverbod gekregen. Hij zal waarschijnlijk een boete krijgen van ongeveer FL. 700,-. De controle vond plaats op de Langeweg in Haaren.

Deel: ' Politiebericht Aa en Dommel - 2633 '
Lees ook