Maandag 2 Augustus

MAN GEWOND BIJ INBRAAK, HELVOIRT

Maandagmorgen is een 47-jarige man uit Helvoirt gewond geraakt bij een inbraak in zijn woning. Tussen 04.30 en 05.00 uur hoorde de man, die beneden lag te slapen, iemand van de trap komen in zijn woning aan de Schoorstraat in Helvoirt. Even later kwam een hem onbekende gemaskerde man de kamer in. Daar de bewoner direct begreep dat er werd ingebroken, probeerde hij de man vast te pakken. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij de bewoner met een voorwerp op het hoofd werd geslagen. De onbekende man wist door de achterdeur uit de woning te ontkomen. Vervolgens wist hij via de Biestakkerstraat in de richting van de Gijzel te ontkomen. In die omgeving is de man in een auto gestapt en met hoge snelheid weggereden. De onbekende man had een fors postuur en droeg een wit T-shirt met blauwe horizontale lijnen. Het slachtoffer dat door de klap gewond raakte aan zijn hoofd, heeft zich hieraan in het ziekenhuis moeten laten behandelen. Mochten er getuigen zijn die maandagmorgen tussen 04.30 en 05.00 uur in de omgeving van de Schoorstraat, Biestakkerstraat of Gijzel in Helvoirt iets verdachts hebben gezien worden deze verzocht contact op te nemen met de politie van het team Vught, telefoon 073 - 684 2222.

AUTO GESTOLEN, SCHIJNDEL

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Lieseindsestraat in Schijndel een grijze Mercedes W 124 gestolen. De startonderbreker werd uit de auto gedemonteerd. Het kenteken van de auto is TP-BH-91. De waarde van de auto is ongeveer Fl. 100.00,-.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, VUGHT

Maandagmiddag is een 18-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden omdat ze enkele politiemensen had beledigd. Nabij de IJzeren Man in Vught was de vrouw het er niet mee eens dat haar vriend bekeurd werd voor het rijden op een bromfiets zonder helm. De vrouw slingerde de politiemensen allerlei beledigingen naar het hoofd. Hierop werd ze aangehouden. Na verhoor is de vrouw weer naar huis gestuurd.

EXPLOSIEVEN, SINT OEDENRODE

Door het explosieven opruimingscommando (E.O.D.) uit Culemborg zijn aan de Schijndelse Heide in Sint Oedenrode een groot aantal explosieven tot ontploffing gebracht. De explosieven waren door een bewoner van de Schijndelse Heide gevonden en in een kist gelegd. Bij onderzoek door de E.O.D. bleken de brisant- en antitankgranaten in een bijzonder gevaarlijke staat te verkeren . Het was niet denkbaar geweest dat ze bij het vervoer al waren geëxplodeerd. Een waarschuwing mocht u explosieven vinden, laat ze liggen, markeer ze en waarschuw de politie.

Deel: ' Politiebericht Aa en Dommel - 2634 '
Lees ook