Vrijdag 24 December

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD (Boxtel)

Naar aanleiding van een tip dat op de Oorsprong in Boxtel, in een loods iets aan de hand zou zijn, is donderdagavond door de politie Boxtel een onderzoek ingesteld. Bij het onderzoek rees het vermoeden, dat in de loods een hennepkwekerij zou zijn. Een nader onderzoek wees uit, dat hier sprake was van een professionele opgezette hennep- kwekerij. Totaal werden ongeveer 3100 hennepplanten aangetroffen. De planten, ruim 120 assimilatielampen en kweekstoffen werden inbeslaggenomen. Uit een onderzoek van de PNEM bleek, dat de stroom illegaal werd afgetapt. De straatwaarde van de aangetroffen planten is ongeveer fl. 500.000,-. Naar de identiteit van de kwekers wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.

HEB 'T LEF, WAPENS WEG ! (Boxtel)

In het kader van de actie "Heb 't lef, wapens weg !", is door het politieteam Boxtel in samenwerking met een horecaondernemer en de directie van de MTS Sint Lucas donder- dagavond een controle gehouden. In een horecaonderneming aan de Bosscheweg in Boxtel werd door de MTS Sint Lucas een feest georganiseerd. Alle 500 bezoekers van het feest werden voor binnenkomst gefouilleerd. Aan de ingang was er een mogelijkheid om wapens in te leveren. Bij de fouilleringen werden geen wapens aangetroffen. De reacties van de bezoekers waren positief en begripvol er heerste een prettige ontspannen sfeer.

INBRAAK WONING (Sint Oedenrode)

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Laan Ten Bogaerde in Sint Oedenrode. De tuindeuren van de woning werden opgebroken. Via de woning kon men in de garage van de woning komen. De garage werd van binnenuit geopend. Men heeft geprobeerde twee daar staande Harley motoren mee te nemen. Rond 20.30 uur kwam de bewoner thuis en zag 4 mannen wegrennen. De motoren bleken gezet te zijn om te worden meegenomen.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL (Olland)

Donderdagavond zijn twee mannen, 18 en 16 jaar, en een 16-jarige vrouw uit Sint Oedenrode gewond geraakt bij een ongeval. Het drietal zat in een auto bestuurd door de Oudste van het drie. Op de Nieuwstraat in Olland kwam de auto in een bocht in de berm terecht. De bestuurder verloor de macht over het stuur en de auto kwam tegen een boom tot stilstand. De 16-jarige man is met een gebroken been overgebracht naar een ziekenhuis. De andere twee zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

TE VEEL GEDRONKEN (Esch)

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 35-jarige man uit Boxtel bekeurd omdat hij met een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. De controle vond plaats op de Leunisdijk in Esch.

Deel: ' Politiebericht Aa en Dommel - 2721 '
Lees ook