Donderdag 30 September

POLITIE BOXTEL PAKT DRUGSDEALERNETWERK AAN

Eind 1998 kreeg de politie Boxtel meldingen binnen dat een groepering zich zou bezighouden met de handel in drugs. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek gestart. Donderdag zijn als gevolg hiervan een 6-tal personen aangehouden.

Met de aanhouding van een 6-tal personen uit Boxtel, Esch en Tilburg denkt de politie een dealernetwerk van soft drugs en hard drugs in Boxtel te hebben opgerold.

In de maanden januari-februari 1999 kreeg de politie Boxtel steeds meer informatie en klachten binnen dat door een aantal personen in Boxtel werd gedeald in zowel soft als hard drugs. Naar aanleiding van deze meldingen is het onderzoek van de politie verder uitgebreid. Al snel werd duidelijk dat met name vanuit een woning in Boxtel werd gedeald door verschillende personen uit Boxtel. Opvallend daarbij was, dat de aanloop bij de woning erg groot was en dat het vaak jongeren betrof tussen de 14 en 18 jaar. Begin 1999 kreeg de politie Boxtel steeds meer telefoontjes van verontrustte ouders, dat hun kinderen drugs zouden kopen.

Naar aanleiding van deze melding en een uitgebreid en intensief onderzoek, is vandaag de politie samen met justitie en douane tot actie overgegaan. Op verschillende plaatsen in Boxtel en Tilburg zijn in totaal 6 personen, 4 mannen en 2 vrouwen, aangehouden allen in de leeftijd van 19 tot en met 66 jaar. Zowel op het dealeradres als de woonadressen van de verdachten is door justitie en politie huiszoeking gedaan. Het betrof 5 adressen in Boxtel, 2 in Tilburg en 1 in Esch.

Op verschillende adressen werden softdrugs (weed) en harddrugs ( cocaïne)in beslag genomen. In zowel Tilburg als Boxtel werd een hennepkwekerij aangetroffen. In Tilburg betrof het een honderdtal planten en in Boxtel enkele tientallen. De planten en toebehoren zijn eveneens in beslag genomen. Ook werden twee vuurwapens aangetroffen. Door politie en justitie werden verder geld, sieraden en auto's inbeslaggenomen. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Niet uitgesloten moet worden dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Bij de verschillende acties zijn 3 rechters-commissarissen, 1 officier van justitie 40 politiemensen en een drietal speciaal getrainde verdovende middelen honden ingezet.

De politie Boxtel wil graag in contact komen met ouders die zich anoniem hebben gemeld bij de politie en hun bezorgdheid hebben uitgesproken over het drugsgebruik van hun minderjarige kinderen. De politie Boxtel is te bereiken op telefoonnummer 0411 - 612 345.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING (Schijndel)

Woensdagavond rond 19.30 uur is een 51-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw liep samen met haar man op de Loosbraak komende vanuit de richting Structuurweg in Schijndel. Over de Loosbraak in de richting Duinweg reed een licht grijze auto. Deze bestuurder wist nog juist een aanrijding met een geparkeerde auto te voorkomen. Door de uitwijk manoeuvre begon de auto te slingeren en reed hij de voetgangster aan. De bestuurder reed direct na het ongeval door. Korte tijd later werd elders op het industrieterrein Duin in Schijndel de beschadigde auto aangetroffen. De bestuurder, een 51-jarige man uit Uden, die bij de auto was, is direct aangehouden. De man bleek met de auto de doodlopende Industieweg door gereden te zijn en met hoge snelheid via het talud de spoorlijn te zijn overgestoken, waardoor hij in de omgeving van de Madame Curieweg terecht kwam. Hierbij is de auto zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met breuken in een voet overgebracht naar een ziekenhuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

INBRAAK (Biezenmortel)

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een instelling aan de Hooghoutseweg in Biezenmortel. Een raam van een van de lokalen werd opengebroken, waardoor men binnen kon komen. Een computer werd gestolen.

AUTO GESTOLEN (Boxtel)

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de van Cronenborgstraat in Boxtel een grijze Opel Omega gestolen. In de auto is een hoeveelheid gereedschap aanwezig voor elektra. Het kenteken van de auto is ZK-49-ND.

BRAND IN GARAGE (Haaren)

Donderdagmorgen rond 11.50 uur werd er een brand gemeld in een garage aan de Engel Witloxstraat in Haaren. De brand werd door een buurman ontdekt, die direct alarm sloeg. Nadat de brandweer de brand geblust had bleek, dat de brand door nog onbekende oorzaak in een diepvriezer was ontstaan.

TE VEEL GEDRONKEN (Boxtel)

Donderdagmiddag is een 47-jarige Belgische vrachtautochauffeur bekeurd omdat hij met een vrachtauto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod. De officier van justitie heeft de man een boete van fl. 1000,- opgelegd. De controle vond plaats op Boseind in Boxtel.

Deel: ' Politiebericht Aa en Dommel - 4893 '
Lees ook