Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Amersfoort 25-01-2000

Huldiging jongen (12) wegens heldendaad/
Amersfoort, 25 januari 2000.

Kleuter gered van verdrinkingsdood.

Op donderdag 27 januari om 09.30 uur wordt de 12-jarige Nicky Blankestijn uit de gemeente Nijkerk gehuldigd. De huldiging vindt plaats in het politiebureau van district Eemland-Zuid aan de Van Asch van Wijcksstraat 45 te Amersfoort.

Op 8 mei 1999 verrichtte Nicky een heldendaad! Hij was aan het zwemmen in een zwembad te Leusden. Plotseling zag Nicky een klein meisje op de bodem van het zwembad liggen. De jongen bedacht zich geen moment en dook het 4 jaar oude kind onmiddellijk op en droeg haar naar de kant.

De kleuter bleek uit haar zwembandje te zijn gegleden. Personeel van het zwembad verleende het meisje eerste hulp, waarna het kind naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar verbleef ze een nacht op de afdeling Intensive Care. Ze mocht echter vrij snel daarna al weer naar huis en maakt het nu goed.

Carnegie Helden Fonds.

Door Nicky Blankestijn's oplettendheid en doortastendheid is het meisje waarschijnlijk van een wisse verdrinkingsdood gered.

De politie van district Eemland-Zuid diende voor Nicky Blankestijn een aanvraag in bij het Carnegie Helden Fonds in Den Haag. Zowel de politie als het Carnegie Helden Fonds vinden dat Nicky een onderscheiding verdient voor zijn optreden.

Uitreiken onderscheiding.

De burgemeester van de gemeente Nijkerk reikt op donderdag 27 januari de onderscheiding aan Nicky Blankestijn uit in het bijzijn van zijn klasgenoten.
De bijeenkomst vindt plaats in het districtsbureau van de politie Eemland-Zuid.

Deel: ' Politiebericht Amersfoort Huldiging jonge held (12) '
Lees ook