Politie Amsterdam-Amstelland

Botsing auto - tram
21-08-01. Op de Postjesweg is maandag een 47-jarige automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met tram 17. De chauffeur sloeg af op de kruising met de Admiralengracht en kwam op de trambaan terecht. De automobilist zat bekneld en is bevrijd door de brandweer. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht.Overlast binnenstad
22-8-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft dinsdag (tot vanmorgen 06.00 uur) 27 verwijderingsbevelen uitgereikt. Betrokkenen veroorzaakten drugoverlast en moesten voor acht uur de buurt uit. Daarnaast deelden de agenten 25 bonnen uit voor zaken als openlijk druggebruik, slapen op de openbare weg, overtreding van het messenverbod, harddrugbezit, openbare fietsverkoop en tippelen. Een van de dames werd aangehouden. Ze moest nog zes dagen zitten.

Openlijke geweldpleging / Uithoorn
22-8-2001. De politie van Uithoorn is op zoek naar getuigen die gistermiddag hebben gezien dat op het N-201 bij het Amstelplein een vrachtwagenchauffeur werd mishandeld. Hij kreeg het aan de stok met de twee inzittenden van een Mitsubishi bestelauto. De politie heeft het tweetal aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. De achtergrond vormde een verkeersruzie. De 35-jarige vrachtwagenchauffeur raakte gewond in zijn gezicht en is onder behandeling van zijn huisarts. Beide autos reden over de N-201 vanuit Mijdrecht naar Uithoorn. De vrachtwagenchauffeur ergerde zich er an dat de voor hem rijdende bestelwagen tot twee keer toe remde op een kruising terwijl het licht op groen stond. Hij moest daardoor zelf boven op zn rem gaan staan. Toen de bestelwagen bij het Amstelplein wel voor rood stopte, stapte hij uit en sprak de bestelwagenchauffeur aan. Hierop vlogen beide inzittende van de bestelwagen hem aan en sloegen hem in zijn gezicht. De politie is nog op zoek naar getuigen van het voorval. Wijkteam Uithoorn is telefonisch bereikbaar op nummer 0 2 0 5 5 9 3 9 6 0


Insluipsters / Mercatorbuurt / Rivierenbuurt
22-8-2001.

Een 78-jarige bewoonster van de Mercatorbuurt is zaterdagmiddag bestolen door twee insluipsters. De twee vrouwen belden aan en vroegen een stuk papier en een pen. Later wilden ze ook water hebben. Wat daarbij opviel was dat een van beiden de aandacht trok door een paar keer water over zich heen te gooien. De vrouwen zagen kans met dat gedrag de woning binnen te komen. Toen ze weg waren, bleken er spullen waaronder en aantal bankpasjes te zijn verdwenen.

Rivierenbuurt

Dinsdagmiddag werd een 84-jarige bewoonster van de Rivierenbuurt bijna het slachtoffer van drie vrouwen die een glaasje water wilde hebben. Toen een buurvrouw langskwam, kozen de dames hete hazenpad. Bij de bejaarde vrouw wordt niets vermist. Op een ander adres in de Rivierenbuurt meldde zich een man die zei dat hij een reparatie kwam verhelpen. Hij keek onder de kachel en in de meterkast. Voordat hij aan de slag ging wilde hij 650 gulden hebben. De 83-jarige bewoonster ging daar niet op in en wees hem de deur.
Autobranden / A-10-Noord / Amstelveen
22-8-2001. Een 35-automobilist uit Bussum strandde dinsdag op de A-10-Noord. De chauffeur zag plotseling rook uit het zekeringenkastje komen. Hij zette zn auto aan de kant en probeerde de zaak te blussen. Toen dit niet lukte, kwam de brandweer eraan te pas. Als gevolg van de brand raakte het wegdek beschadigd.

Amstelveen

Op de Graaf Aelbrechtlaan in Amstelveen vloog gisteravond een door een andere auto gesleepte auto in de fik. De auto werd gesleept omdat men dacht dat de accu leeg was. De brandweer bluste het vuur. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.Verkeerscontroles
22-8-2001. Dinsdag tijdens de avondspit hield de politie een roodlichtcontrole op de Stadhouderskade. De agenten zetten 30 fietsers aan de kant en gaf ze een bekeuring.

In de Stadionstraat zijn 26 automobilisten aan de kant gezet, die in verboden richting reden. Ze kregen een bon en moesten omkeren. Op de Papaverweg zijn bij een verkeerscontrole 12 bonnen uitgedeeld. Betrokkenen reden door rood en/of over de busbaan.

Overval schoenenzaak / Buikslotermeerplein
22-8-2001. Dinsdagmiddag rond sluitingstijd is een schoenenzaak aan het Buikslotermeerplein overvallen. De dader zag kans binnen te komen via de achterzijde. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een mes en maakte geld buit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bromfietser gewond
21-08-01. Maandagavond is op het Gulden Winckelplantsoen bij een eenzijdig ongeval een 26-jarige bromfietser gewond geraakt. De man verloor de macht over het stuur, reed tegen een trottoirband en kwam op een Amsterdammertje terecht. Het slachtoffer is met een zware hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht.
Gewapende man / Amstelveen-Noord
22 augustus 2001. Dinsdag heeft de politie een 29-jarige inwoner van Amstelveen-Noord aangehouden. Dit naar aanleiding van bedreiging van zijn vriendin. De man was tevens in het bezit van een doorgeladen pistool. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Amsterdam-Amstelland '
Lees ook