Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeersperikelen
5-10-2001. Donderdagochtend hield de politie op het Westeinde een verkeerscontrole gericht op zwaar vervoer. Er werd met name gelet op overbelading. De politie maakte 17 keer proces-verbaal op voor diverse overtredingen.

Vijzelstraat
Donderdagmiddag hield de politie op de Vijzelstraat een verkeerscontrole gericht op het rijden door rood licht. Er werd 43 keer proces-verbaal opgemaakt en twee mensen konden direct hun schulden inlossen.

Nieuwe Leeuwarderweg
Donderdagochtend werd het rijbewijs van een 32-jarige automobilist ingevorderd. De man reed 122 op een weg waar 70 kilometer per uur is toegestaan.


---

Zwaar gewond na val
5-10-2001. Vanochtend raakte een 29-jarige man zwaar gewond na een val van de vierde etage van een flat aan de Vlietstraat. Het was één van de bewoners. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand wordt kritiek genoemd.


---

Autodieven gepakt
5-10-2001. Vannacht rond middernacht trof de politie op de Meidoornweg een auto aan, waarvan uit computergegevens bleek, dat hij in Rotterdam was gestolen. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de auto. De verdachten en de gestolen auto werden overgedragen aan de politie van Rotterdam, die de zaak verder onderzoekt.


---

Vlam in de pan
5-10-2001. Donderdagochtend rond 07.00 uur rukten brandweer en politie uit naar een brand in de Damstraat. Vanuit een raam op de eerste etage kwam rook. De brandweer gebruikte een ladderwagen om binnen te komen en vond daar een oververhitte frituurpan. De bewoners waren niet thuis. Gelukkig liep het allemaal met een sisser af.


---

Aanhouding na schietpartij
5-10-2001. Afgelopen nacht heeft de recherche van het politiebureau Waddenweg een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aan het Waterlandplein. Deze vond plaats op woensdag 29 augustus van dit jaar. Een 22-jarige man kwam hierbij om het leven. In welke mate de man bij dit incident was betrokken wordt nog onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.


---


Deel: ' Politiebericht Amsterdam-Amstelland '
Lees ook