Politie Amsterdam-Amstelland

De nieuwste vacatures
6-9-2001. De politie Amsterdam-Amstelland zoekt nieuwe collega's, zowel politiemensen als personen zonder politiediploma. Op dit moment zijn er onder meer vacatures voor politieruiters, administratief medewerkers en rij-instructeurs. Nieuwsgierig? Klik hier om naar onze vacaturepagina te gaan.
Aanhouding na steekpartij bierglas
6-9-2001. Vannacht is een 27-jarige man aangehouden in de Paardenstraat. De man werd gezocht in verband met een steekpartij waarbij een cafébezoeker een slagaderlijke bloeding in de hals opliep. De steekpartij had plaats op 16 augustus in een horecagelegenheid in de Lange Leidsedwarsstraat. De politie werd gewaarschuwd door een omstander dat de gezochte man zich ophield in de Paardenstraat. Politiemensen troffen de man en hielden hem aan. De recherche van het binnenstadsdistrict zal de zaak verder onderzoeken. Streetwise-actie in Noord
6-9-2001. Gisteren heeft de politie een gerichte verkeersactie gehouden op de Purmerweg en de Ijdoornlaan in Amsterdam-Noord. Er werden 32 bestuurders staande gehouden. In totaal werden er 44 bekeuringen uitgedeeld. Het betrof hier voornamelijk snelheidsovertredingen en het niet dragen van autogordels. Rijbewijzen ingevorderd
6-9-2001. Vannacht zijn drie bestuurders van personenautos hun rijbewijs kwijtgeraakt. Een 21-jarige bestuurder uit Huizen reed 159 kilometer per uur over de A1 bij Diemen. Een 53-jarige man uit Heemstede reed op de A9 bij Amstelveen eveneens 159 kilometer per uur. Een 43-jarige bestuurder uit Almere reed met een gemiddelde snelheid van 160 over de A10 in Amsterdam-Noord. De maximum toegestane snelheid was in alle gevallen 100 kilometer per uur. Alle bestuurders moesten hun rijbewijzen inleveren.

Arrestaties na moord
6-9-2001. In het onderzoek naar de schietpartij waarbij op 16 juni in de Van Beuningenstraat een 25-jarige Amsterdammer het leven liet, zijn tot nu toe drie verdachten getraceerd. Afgelopen dinsdag verrichtte de recherche van bureau Houtmankade twee arrestaties. Deze verdachten zijn 17 en 18 jaar oud. Eerder werd al een 21-jarige verdachte verhoord. Deze zat op dat moment al vast in verband met een ander misdrijf.
Het drietal wordt verdacht van doodslag en/of moord. De 17- en 18-jarige verdachten zijn vandaag voor de officier van justitie geleid. De achtergrond van het misdrijf is vermoedelijk ruzie over een meisje Het is niet uitgesloten dat meer arrestaties volgen. De politie kan in het belang van het onderzoek niet meer informatie verstrekken. Hier volgt het destijds uitgegeven persbericht (18 juni) Man vermoord
Zaterdagavond rond halftien vond een dodelijk schietincident plaats in de van Beuningenstraat. Het slachtoffer is een 25-jarige Amsterdammer. Hij werd aangetroffen in de buurt van zijn geparkeerde auto. Na het schietincident zijn er meerdere mannen weggelopen in de richting van de Groen van Prinstererstraat. Alhoewel het motief in deze zaak nog niet duidelijk is, denkt de recherche vooralsnog niet aan een liquidatie.
Wapencontrole Amsterdam-Oost
5-9-2001. De politie hield dinsdag een preventieve wapencontrole op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Dit in het kader van het scholenconvenant. De agenten controleerden de leerlingen van twee klassen en namen een verboden laserpen in beslag. Personeel van de school nam eerder al een stiletto, een paralyser en een op echt gelijkend namaakpistool in.Diamanten terecht
4-9-2001. De zaak van de verdwenen Gassan-diamanten lijkt te zijn opgelost. Inmiddels zijn drie arrestaties verricht en twee koffers met diamanten in beslag genomen. De edelstenen waren verstopt in een kunstwerk in Almere. Op het eerste gezicht is de buit grotendeels of zelfs in zijn geheel teruggevonden. De verdachten zijn de 26-jarige Gassan-medewerker, een 40-jarige man en een 54-jarige vrouw. De laatste wonen samen in Almere. Betrokkenen worden al naar gelang hun rol verdacht van verduistering in dienstbetrekking, diefstal en/of heling. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De verdachten worden donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Meer lezen...


Fiets om of stap af
27-8-2001. Met ingang van vandaag wordt in de Leidsestraat een actie gehouden om het fietsen in dit voetgangersgebied tegen te gaan. De komende twee weken zullen politiemensen fietsers waarschuwen om voortaan af te stappen of om te rijden. Na 9 september krijgen mensen die in de Leidsestraat fietsen, zonder pardon een boete van 50 gulden. Klik voor meer informatie op het plaatje.
Steekpartij op de Wallen
5-9-2001. Vannacht werd in de binnenstad een 30-jarige bestuurder van een bestelbusje in zijn been gestoken. Het steekincident was het gevolg van een verkeersruzie. De automobilist kreeg het aan de stok met een onbekend gebleven voetganger, die beweerde door het busje te zijn geraakt. De voetganger trok het busje open en probeerde de bestuurder naar buiten te trekken. Toen dit niet lukte bracht de man de chauffeur een messteek toe. De messentrekker ging er vandoor en is spoorloos. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Deel: ' Politiebericht Amsterdam-Amstelland '
Lees ook