Politie Amsterdam-Amstelland

Auto te water
24-09-01. Zondagmiddag rond 15.30 uur zag een 43-jarige automobiliste nog net haar auto via een grasperk de sloot in rijden. Zij was vergeten de auto op de handrem te zetten. Met behulp van een takelwagen stond de auto gelukkig snel weer op het droge.
---

Met bierglas bewerkt
24-09-01. In de nacht van zondag op maandag raakte een 21-jarige man uit Amsterdam gewond nadat hij in een horecagelegenheid aan de Amstelstraat met een bierglas was bewerkt. De man werd in het gezicht geraakt en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De politie hield in verband met dit incident drie mannen (24, 17 en 18 jaar) en een vrouw (17 jaar) aan. Later werden nog eens twee mannen (16 en 18 jaar) aangehouden. Eén van deze laatste twee heeft waarschijnlijk het slachtoffer daadwerkelijk een glas in het gezicht gedrukt. Twee verdachten zijn reeds heengezonden.

---

Wapencontrole op school
24-09-01. Vrijdagochtend heeft de politie een wapencontrole uitgevoerd bij een school in Amsterdam-West. Dit in het kader van het scholenconvenant. De agenten controleerden 46 leerlingen. Er werd 1 verboden sleutelhanger in de vorm van en valmes met twee snijkanten in beslag genomen.

---

Verkeerscontrole
24-09-01. Vrijdagavond en nacht tussen 21.00 uur en 03.00 uur hield de politie een grote verkeerscontrole op de Molukkenstraat in Amsterdam Oost. Aan deze actie deden naast de politie diverse instanties mee, waaronder de douane, de belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee. Er werden 252 autos gecontroleerd waaronder 22 taxis. Van twee personen werd het rijbewijs ingevorderd in verband met overtreding van de maximumsnelheid. Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog een straf moest uitzitten. Drie mensen hadden te veel alcohol gedronken en er werden drie autos in beslag genomen. 110 mensen kregen een bekeuring voor diverse overtredingen en ook werden er nog eens 89 mensen op de bon geslingerd die te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 145 kilometer per uur, daar waar 70 kilometer was toegestaan. De politie sprak van een geslaagde controle.
---

Agente gewond
24-09-01. Zaterdagavond raakte een agente gewond in het Wallengebied, nadat zij een 39-jarige beschonken Engelsman aansprak op zijn agressieve gedrag. Zij kreeg een aantal klappen in het gezicht en werd geschopt. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden en in verzekering gesteld. De agente zag dat er wat rumoer was rond een taxi. Daarop sprak zij de bij dit voorval betrokken Engelsman aan en werd direct door hem in het gezicht geslagen. De man werd met behulp van andere agenten aangehouden. De politieagente werd in het bureau aan haar verwondingen behandeld en kon haar dienst hervatten. De verdachte werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

---


Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Amsterdam-Amstelland '




Lees ook