Politie Amsterdam-Amstelland

Vlucht met kind voorkomen
27-9-2001. Vannacht voorkwam de politie dat een 3-jarig kind zonder toestemming van de moeder naar het buitenland werd meegenomen. Eerder die dag werd de politie gealarmeerd door een vrouw die uit haar woning was gevlucht. Ze vertelde dat ze door een man was mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Toen de politie bij de woning kwam, was de man vertrokken. Hij had het kindje meegenomen.

Beide personen zijn niet getrouwd. Er was reden om aan te nemen dat de man met de kleine naar het buitenland zou vluchten. Een uitvoerig onderzoek naar de verblijfplaats van de twee leidde tot een woning in Amsterdam-Oost. Hier werd de man door een arrestatieteam aangehouden. Het kind was niet aanwezig. Wel werd bij de woning de auto van de verdachte aangetroffen, waarin verdovende middelen en een vuurwapen werden gevonden. Onderzoek leverde zes mogelijke verblijfplaatsen van het kind op. Gelukkig trof de politie de kleuter op het eerste adres, in Amsterdam-West, aan. De verdachte is in verzekering gesteld. Het kind is ongedeerd.

---

Zakkenroller gepakt
27-9-2001. Woensdagmiddag werd een 22-jarige zakkenroller op heterdaad betrapt toen hij op het Damrak probeerde de tas van een toerist leeg te halen. Het zakkenrollersteam van de politie hield de man al een tijdje in de gaten, omdat hij opvallend veel belangstelling had voor mensen met tassen en rugzakken. Hun vermoeden werd bewaarheid. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.


---

Man overlijdt in tram
27-9-2001. Woensdagavond rond half acht overleed een 49-jarige man nadat hij in lijn 3 onwel was geworden. De tram stond in de Ruyschstraat ter hoogte van de Wibautstraat. Agenten die ter plaatse kwamen begonnen direct met reanimatie. Ondertussen gaven ze de bestuurder de opdracht om achteruit naar het ziekenhuis te rijden, 300 meter terug. De snelle reactie van de politiemensen mocht helaas niet baten. Het slachtoffer overleed in de tram.


---

Actie tegen autocriminaliteit
27-9-2001. Vrijdagochtend start omstreeks 10.00 uur een project in het Binnenstadsdistrict. De grootscheepse campagne Niets er in ... Niets er uit tegen autocriminaliteit, die zijn aftrap had op 23 augustus in het Beatrixpark, begint steeds grotere vormen aan te nemen. Op diverse plaatsen in de regio worden projecten gestart.

In het Binnenstadsdistrict start het project in oktober. De aandacht zal zich hierbij ook richten op de parkeergarages en bewaakte parkeerplaatsen. Aan automobilisten worden speciale preventiefolders met tips uitgereikt. Op de bewaakte parkeerplaatsen krijgen de parkeerders niet alleen een kaartje maar ontvangen ook de bewuste preventiefolder. De politie krijgt daarbij ondersteuning van medewerkers van de Dienst Stadstoezicht.

Er wordt nabij de parkeergarage van de Bijenkorf omstreeks 10.00 uur een nieuw preventiebord onthuld. Dit moet de automobilisten waarschuwen om niets van waarde in hun auto achter te laten. Het is het eerste van veel borden die men in Amsterdam gaat onthullen.

De politie zal vervolgens langs alle geparkeerde auto lopen om te zien of er waardevolle goederen in de auto liggen. Alle autos zullen voorzien worden van een parkeerfolder met daarop aangekruist welke bijzonderheden er op een auto van toepassing zijn.
---


Deel: ' Politiebericht Amsterdam-Amstelland '
Lees ook