Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 11-01-2000

Persbericht district De Leijgraaf/

LEIJGRAAFSE AGENT KRIJGT KORPSAWARD
De Leijgraafse agent Aswin van Veggel heeft maandag tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van de politie Brabant-Noord de Korpsaward 1999 ontvangen. Van Veggel kreeg de Award vanwege onder meer ?zijn enthousiasme, zijn uitstekende prestaties zowel kwalitetatief als kwantitatief en zijn getoonde initiatief en inzet? aldus korpschef van Hoorn.
De Nieuwjaarsbijeenkomst werd dit jaar gehouden in het Land van Ooit.

DIEFSTAL UIT SCHUUR
Zondag is ingebroken in een schuur op Hoogzoggel in Uden. Uit de schuur verdween een gereedschapskist en een nieuwe pannenset, waarde niet bekend.

DRANK GESTOLEN
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat in Veghel. Uit de winkel verdween een onbekend aantal flessen sterke drank. Van het pand werd een ruit vernield.

AUTO UITGEBRAND
De politie trof maandagavond op een parkeerplaats de Nistelrooise Baan in Schaijk een personenauto (Honda Civic) aan die totaal was uitgebrand. Na een telefoontje naar de eigenaresse van het voertuig bleek dat zij de auto nog niet had gemist. De uit Zeist afkomstige vrouw had de auto maandagmorgen rond 10.00 uur op een parkeerterrein op de Zeister Slotlaan achtergelaten. De schade is niet bekend.

AUTO TEGEN LANTAARNPALEN
Een 57-jarige onfortuinlijke autobestuurder uit Uden reed vanmorgen op de Industrielaan in Uden met zijn auto tegen twee lantaarnpalen. Vermoedelijk zag de man de rotonde met de Liessentstraat over het hoofd. Hij ramde een lantaarnpaal, vervolgens een PNEM-paaltje en kwam tegen de tweede paal tot stilstand. De Udenaar is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Een 38-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer kwam er maandagmiddag beter van af. Op de Udenseweg in Veghel raakte de auto van de man bekneld tussen enkele vrachtwagens. De Udenaar kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte total loss. De aanrijding ontstond toen een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lage Mierde achterop de vrachtwagen reed van een 42-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel. Deze remde af vanwege een rood verkeerslicht. Deze laatste botste op de auto van de Udenaar en deze schoot weer door op de vrachtwagen van een 31-jarige inwoner uit Best. De drie vrachtwagenchauffeurs kwamen met de schrik vrij.

BROMFIETSER EN FIETSER GEWOND
Vanmorgen zijn bij een aanrijding een bromfietser en een fietser gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 18-jarige bromfietsster uit Gemert op de Kerkstraat in Gemert een 13-jarige fietser uit Boerdonk wilde passeren. De jongen stak echter plotseling linksaf waarop een aanrijding volgde. Beide partijen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

LAPTOP EN MOBILOFOON GESTOLEN
Bij een inbraak afgelopen nacht in een auto op het AA-Plantsoen in Veghel zijn een laptop, een mobilofoon en een tas met papieren gestolen. Waarde niet bekend.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord - 3143 '
Lees ook