Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 09-01-2000

Persbericht district Land van Cuijk/

DIEFSTAL WINKEL
In Boxmeer werd vrijdagmiddag een draadloze telefoon en een cassettedek weggenomen uit een zaak aan de d?n entrepot.

INBRAAK WONING
Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Mees in Boxmeer. De woning was goed doorzocht maar vooralsnog vermist de eigenaar geen goederen.
In Beers is vrijdag een poging tot inbraak geweest in een woning aan de burgemeester van Raaijstraat. Met een koevoet is gepoogd de deuren en ruiten open te krijgen. Omdat de woning erg goed was beveiligd is de inbraak niet gelukt.

ALCOHOL
In Grave aan de Esterveldlaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige automobilist uit Grave gecontroleerd op alcoholgebruik. De man had teveel gedronken en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
In Boxmeer rond de Spoorstraat hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een uitgebreide alcoholcontrole. 26 Bestuurders werden gecontroleerd. Alles was prima in orde en iedereen kon zijn weg vervolgen.

VEEL AUTO-INBRAKEN
In Cuijk aan de Meidoorn werd zaterdag in alle vroegte ingebroken in een auto. Onbekenden sloegen een ruit in en hadden het voorzien op de radiocd-speler.
Ook in Cuijk aan het Heggerank was het deze dag raak .De daders vernielden een raam van de auto en doorzochten een plastic zak. Hierin zaten laarzen. De laarzen werden weer terug in de auto geworpen. Blijkbaar was dit niet de buit waar de daders om zaten te springen. Wel nam men de autoradio mee en een cd alsmede een zaklamp. In Cuijk aan het Kleefkruid werd eveneens een autoinbraak gepleegd, hier vermist de eigenaar zijn paraplu.En ook aan de Weegbree in Cuijk was het raak. De eigenaar van de auto vermist zijn autoradio. Tenslotte kwam er ook een aangifte binnen van een bewoner van de Bosrank. Zij vermist uit de auto haar radio en cd?s. Een bewoner van de Kruisbes vermist eveneens zijn autoradio doordat er in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn auto werd ingebroken.

POORT GESTOLEN
In Vortum Mullum aan de Sint Cornelisstraat is een poort gestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag.De poort hing ter afscheiding van de parkeerplaats naar achtergelegen land.
De blauwe poort is 2,6 meter breed en een meter hoog.

ONWELKOME CAMPINGGASTEN
In Wanroij op de campinglaan is in het afgelopen weekend ingebroken in diverse caravans.
Op grove wijze braken de daders ramen en deuren open. Het is nog niet bekend wat er allemaal ontvreemd is.

KLEDINGDIEFSTAL
Bij een kledingzaak in Boxmeer aan de Koorstraat is zaterdag kinderkleding gestolen.
De daders lieten de beveilgingslabels achter in een muts en namen de kleding mee zonder af te rekenen.

ALCOHOL
In Mill aan de Beerseweg werd zaterdagavond een 47-jarige automobilist uit Mill gecontroleerd op alcoholgebruik. De man had duidelijk te diep in het glaasje gekeken. Hij slingerde van links naar rechts over de weg. De man kreeg een rijverbod van 9 uren, zijn rijbewijs werd ingevorderd.
In Boxmeer op de Sint Anthonisweg werd zaterdagavond een 40-jarige bestuurder uit Boxmeer op alcohol gecontroleerd. De man, die teveel had gedronken om te mogen rijden, kreeg een rijverbod van 2 uren en een transactieaanbod van f 390.-
In Boxmeer kreeg een 30-jarige automobilist uit diezelfde woonplaats een alcoholtest voorgelegd. De man had teveel op en mocht 2 uren niet rijden.Ook hij kon een transactieaanbod van f 390,- in ontvangst nemen.

VARKEN LOS
In Beers op de Graafsedijk liep zondagochtend een varken los op de weg. De dichtstbijzijnde varkensboer herkende het beest als het zijnde en samen met de politie lukte het om het beestje terug naar huis te drijven.

DIEFSTAL WONING
In Cuijk aan de Wijnruit werd in de nacht van zaterdag op zondag in een woning ingebroken.
De inbrekers namen tevens de autosleutels mee waarna ze de auto wegnamen. Het betreft een grijze Seat Cordoba met het kenteken HR-FS-40.

OPENBARE DRONKENSCHAP
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Cuijk aan de Grotestraat een 45-jarige vrouw uit Cuijk aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw leek nogal veel te hebben gedronken en provoceerde de politie waarbij ze een agressieve houding aannam.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord - 4484 '
Lees ook