Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 09-01-2000

Persbericht district Aa & Dommel/

Dodelijk ongeval
In Vught op de Rijksweg N65 vond zaterdagavond een ernstig eenzijdig ongeval plaats. Door onbekende oorzaak raakte een 45-jarige automobilist uit ?s-Hertogenbosch van de weg en belandde tegen een boom. De man was op slag dood. Het ongeval gebeurde nabij de Torenstraat\Kruishoeveweg. De man reed in de richting van Tilburg.

Alcoholcontroles
In Haaren werd vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Een tiental bestuurders werden gecontroleerd. Iedereen kon met een gerust hart doorrijden.
In Sint Oedenrode werd in de vroege zaterdagochtend een alcoholcontrole gehouden.
Ook hier was alles dik in orde.
In Schijndel aan de Boschweg zagen politiemensen zondagochtend een auto midden op de rijstrook stilstaan in de richting Schijndel. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn en geen geldige APK te hebben. Toen de politie bij de auto arriveerde reed de automobilist, een 37-jarige man uit Den Bosch, weg. Hij reageerde niet op stoptekens en kon pas na enige tijd bij de Zwembadweg worden stilgezet. De man poogde hier weg te rennen maar werd al snel achterhaald. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en kreeg een rijverbod van 17 uren opgelegd. Zij auto werd inbeslaggenomen, zijn rijbewijs ingevorderd. In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie van het district Aa & Dommel op diverse plekken alcoholcontroles. Hierbij was 1 persoon die teveel had gedronken, een 23-jarige automobilist uit Loon op Zand die rondreed in Vught op de Rijksweg N65. De man had duidelijk teveel gedronken om te mogen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren en er is proces verbaal opgemaakt.

Goedkoop tanken
In Boxtel aan de Rijksweg A2 tankte vrijdagavond een automobilist zijn auto vol zonder af te rekenen. Hij had voor een kleine tweehonderd gulden getankt. Het kenteken van de dader is bekend.

Inbreker te pakken.
In Schijndel aan de Hoofdstraat is een 20-jarige inwoner uit Schijndel door de bewoner betrapt tijdens een inbraak. De verdachte kwam de woning binnen via de achterzijde en doorzocht diverse kamers op de bovenverdieping. De bewoner hoorde gestommel en nam een kijkje. Daarbij kwam hij de inbreker tegen. Vermoedelijk had de dader nog een ?maatje?bij zich die heeft kunnen ontvluchten. De ongegenode gast is inverzekering gesteld.

Inbraak auto
In Schijndel is tussen vrijdag en zaterdag ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Mgr. Zwijsenstraat. De eigenaar vermist een autoradio en twee leren jassen.

Motorfiets gestolen
In Boxtel aan de Carpentierstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorvoertuig gestolen. Het is een witte KTM met het kenteken MG-23-JH. De motor stond in een afgesloten garage.

Ongeval met letsel
Zaterdagavond vond er in Sint Michielsgestel een ongeval plaats aan de Spijt\Beemdweg. Een 16-jarige bromfietster uit Gemonde reed over het Spijt in de richting van de Schijndelseweg. Een 78-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode reed over de Beemdweg. Deze loopt parralel aan de Schijndelseweg. De automobiliste wilde op de kruising met Het Spijt linksaf slaan. Op dat moment onstond er een aanrijding. Beide partijen verklaarden elkaar pas op het laatste moment te hebben gezien en niet meer op tijd tot stilstond hebben kunnen komen. De bromfietster werd ter controle opgenomen in het Carolus-ziekenhuis in ?s-Hertogenbosch.

Inbraak woningen
Aan de Buizerd in Sint Oedenrode is zaterdag ingebroken in een woning. De bewoner vermist audio- en videoapparatuur. Enige weken geleden was ook ingebroken in deze woning en de daders gingen toen eveneens met de apparatuur aan de haal. De bewoner schafte onlangs nieuwe goederen aan die nu wederom zijn ontvreemd.
In Sint Oedenrode op de Koninginnelaan werd zaterdag eveneens ingebroken. De tv en de video verdwenen hier in het niets. In Boxtel aan het Docter Mollerplein was het zaterdagavond ook raak. De bewoonster vermist een video-recorder, cd?s en haar trouwfoto in een fotolijst. Tevens had de dader het voorzien op het bestek en de beautycase waarin zich geld en sierraden bevonden. Tenslotte ging de onbekende aan de haal met een strijkijzer, strijkplank en een doos wasmiddel!!
In Vught was het inbrekersgilde te gast in een appartement op het Heunpark. Via het dak zijn de daders vermoedelijk binnengekomen. Ze hadden het gemunt op horloges en geld.

Ramkraak
In Sint Oedenrode is in de nacht van zaterdag op zondag een ramkraak gepleegd in een kledingzaak op de markt. De daders vernielden een ruit en kregen zo toegang tot de winkel waarbij ze het voorzien hadden op de merkkleding in de zaak.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord - 4931 '
Lees ook