Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 16-02-2000

Persbericht district Den Bosch/

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR POGING TOT DOODSLAG (?s-Hertogenbosch)
Dinsdagavond is op de Hoge Steenweg in ?s-Hertogenbosch een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor poging tot doodslag en diefstal met geweldpleging, in de drugsop-vang aan de Vliertstraat is 29-jarige inwoner uit ?s-Hertogenbosch aangehouden voor dezelf-de feiten. Een 29-jarige Nijmegenaar kocht op de Visstraat cocaïne van de 29-jarige Bos-schenaar en betaalde daarvoor. Toen de dealer wegliep merkte de Nijmegenaar dat hij nep-cocaïne had gekregen. Hij ging liep achter de man aan en op de Pastoor de Kroonstraat kwam het tot een confrontatie tussen de twee. De 29-jarige Bosschenaar dreigde de Nijme-genaar met een schaar neer te steken. Het slachtoffer schreeuwde om hulp. In één van de woningen terplaatse was een politieman in zijn vrije tijd aanwezig die het hulpgeroep hoor-de. Hij rende naarbuiten en probeerde de 29-jarige Bosschenaar aan te houden. Op dat mo-ment schoten een paar bekenden van de dealer, waaronder de 37-jarige man, hem te hulp. De politieman werd ernstig het nauw gedreven. De 37-j arige man sloeg de politieman in zijn gezicht. De 29-jarige man heeft de politieman proberen te steken met de schaar, zo is later uit sporen gebleken. Uiteindelijk moest de politieman de 29-jarige verdachte loslaten. Plot-seling werd de politieman door de 37-jarige verdachte vermoedelijk met een klein type vuurwapen bedreigd, waarop hij zich terugtrok. De twee daders gingen er vervolgens van-door. Inmiddels gearriveerde politieauto?s hebben met getuigen de omgeving afgezocht en de beide daders aan kunnen houden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekeringgesteld. Op het moment van de poging tot aanhouding door de politieman stonden een vijftiental mensen toe te kijken, zonder hulp te verlenen .De politieman liep naast een oppervlakkige verwonding in zijn zij, een gekneusde voet, een beschadigde bril en beschadigde kleding op.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR GSM-DIEFSTAL (?s-Hertogenbosch) Dinsdagavond is aan de Vlijmenseweg in ?s-Hertogenbosch een Armeniër aangehouden voor diefstal van een GSM. De man had zich per taxi naar de Weidonklaan laten vervoeren en was uitgestapt. Op dat moment miste de chauffeur zijn telefoon. Hij waarschuwde de politie, die de man aanhield en voor nader onderzoek insloot.

SNELHEIDSCONTROLES (Heusden)
Dinsdag zijn bij snelheidscontroles in Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Oudheusden en Haars-teeg in het totaal negentig mensen bekeurd. De snelheidslimiet bedroeg 50 km/h, de hoogst gemeten snelheid was 93 km/h.

MEISJE MISHANDELD (?s-Hertogenbosch)
Dinsdagmiddag is op de Christiaan Huygensweg in ?s-Hertogenbosch een 15-jarig meisje ernstig mishandeld door een ander meisje. Tussen het tweetal was al een aantal dagen gele-den spanning ontstaan over een jongen. De meisjes kwamen elkaar gisterenmiddag tegen. Het slachtoffer werd plotseling aangevallen door het andere meisje en kwam ten val. Zij werd geschopt en geslagen. Haar opponent kreeg op een gegeven moment nog hulp van een andere meisje. Het slachtoffertje wist op een gegeven moment weg te komen. Zij heeft zich met bloeduitstortingen en diverse zwellingen in haar gezicht moeten laten behandelen in het GZG. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING TUSSEN TWEE BROMFIETSEN (?s-Hertogenbosch) Dinsdagavond is een 23-jarige bromfietser uit Zaltbommel gewond geraakt bij een aanrijding met een 17-jarige Bossche collegabromfietser. Het slachtoffer reed vanuit de richting Markt in ?s-Hertogenbosch over de Vughterstraat. Vanuit de Snellestraat naderde de 17-jarige Bos-schenaar de kruising met de Vughterstraat en verleende geen voorrang. Op de kruising kwam het tweetal met elkaar botsing. Het 23-jarige slachtoffer is met rug/nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING (?s-Hertogenbosch) Dinsdagavond is een 30-jarige Bosschenaar op de kruising Erasmusstraat, Merwedelaan, Jacon van Maerlantstraat in ?s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op zijn fiets over de Erasmusstraat en wilde de kruising oversteken. Daar kreeg hij geen voorrang van een 53-jarige Bossche automobilist die over de Merwedelaan, vanuit de rich-ting van de Lagelandstraat de kruising van de Jacob Maerlantstraat over wilde steken. De fietser kwam door de aanrijding ten val en is met een schaafwonden en een zware hersen-schudding per ambulance naar het GZG gebracht.

SNELHEIDSCONTROLES
In Drunen aan de Bosscheweg, Duinweg en Lipsstraat heeft de politie woensdag snelheids-controles gehouden. Er werden 33 processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snel-heid was 86 km per uur op de Bosscheweg.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord - 4931 '
Lees ook