Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 19-01-2000

Persbericht district Den Bosch/

SPORTCOMPLEX BEKLAD MET LIEFDESUITINGEN
Dinsdagavond zijn bij het Sportiom aan de Victorialaan in Den Bosch twee 13-jarige Bossche meisjes aangehouden voor het bekladden van het sportcomplex. De twee pubers brachten door een groot gedeelte van het complex met onuitwisbare viltstiften liefdesuitingen (groetjes en kusjes van en hartjes) aan op muren, spiegels, sanitair, deuren en lift. Door het bekladden is een schade van duizenden guldens ontstaan. Het tweetal werd betrapt door personeel van het sportcomplex, die de politie inschakelde. Na verhoor zijn beide dames door hun ouders op het politiebureau opgehaald. Zij hebben beiden een bekentenis afgelegd.

ZESENZESTIG BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE
Dinsdagavond heeft de politie District Den Bosch bij verkeerscontroles op vier locaties in Den Bosch. (Van Veldekekade, Pettelaarseweg, IJsselsingel en Oude Gestelseweg) zesenzestig bestuurder bekeurd voor diverse overtredingen.
 Overtreding max.snelheid 52 x
 Negeren rood licht 05 x
 Niet voeren juiste verlichting 03 x
 Negeren éénrichtingsverkeer 01 x
 Negeren stopteken 01 x
 Niet dragen autogordel 01 x
 Niet bij zich hebben rijbewijs 01 x
 Parkeren in groenstrook 01 x
 Opgevoerde bromfiets 01 x
Bij de controle werden in het totaal elf mensen ingezet. Vast personeel werd hierbij ondersteund door politiemensen in opleiding.

VERDACHTE VERNIELING RUIT COFFEESHOP AANGEHOUDEN Dinsdagavond hebben agenten na een achtervolging te voet door de Bossche binnenstad een 28-jarige inwoner uit Vught uiteindelijk in het Eerste Korenstraatje aan kunnen houden. De man had kort daarvoor een ruit van de toegangsdeur van een coffeeshop op de Snellestraat ingeschopt nadat hij door de beheerder was buitengezet omdat hij harddrugs wilde gebruiken. Aan de hand van het signalement traceerde agenten de verdachte op Hooge Steenweg. Hij ging er hardlopend via diverse straatjes in de binnenstad vandoor, maar moest het uiteindelijk conditioneel afleggen tegen de agenten. De man is ingesloten.

VROUW INGESLOTEN TER ONTNUCHTERING
Dinsdagavond is een op de Stationsweg in Den Bosch een 48-jarige Bossche aangehouden voor openbare dronkenschap. Aangezien de vrouw nauwelijks aanspreekbaar was is zij ter ontnuchtering ingesloten en woensdagmorgen met een bekeuring op zak heengezonden.

MILIEUVERONTREINIGING
Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding binnen m.b.t. een olielekkende personenauto op het Van Coehoornplein. Terplaatse bleek dat er inmiddels een oliespoor van vier meter lang bij 20 cm breed lag. Tegen de eigenaar van de auto is proces-verbaal opgemaakt. Gemeentepersoneel droeg zorg voor het weghalen van de olie.

DRONKEN AUTOMOBILIST NEGEERT STOPTEKEN (Rosmalen) Van dinsdag op donderdag is een 65-jarige automobilist uit Malden op de N50 in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte kreeg op de A2 onder ‘s-Hertogenbosch een stopteken maar dacht dat dit niet voor hem bedoeld was. Uiteindelijk kon de man op de N50 onder Rosmalen worden staandegehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

MAN VALT VAN FIETS (Drunen)
Woensdagmorgen troffen surveillerende agenten op de Europalaan in Drunen een gewonde fietser aan. De man (leeftijd en woonplaats onbekend) lag met een bloedende hoofdwond op straat en was kennelijk van zijn fiets gevallen. Op dat moment was het slachtoffer niet in staat om te vertellen wat hem was overkomen. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Waalwijk.

ARNHEMMER BEKENT DOORRIJDEN NA AANRIJDING (Elshout) Dinsdagmorgen heeft de politie Heusden een 21-jarige Arnhemmer gehoord in verband met doorrijden na aanrijding op maandagavond 17 januari jl. op de Wolfshoek in Elshout. De man reed met zijn auto in een bocht rechtdoor en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal en een heg. Na de aanrijding verliet hij de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van getuigenverklaring kon de man worden opgespoord. De Arnhemmer heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij dacht dat hij zich niet hoefde te melden.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN (’s-Hertogenbosch) Woensdagmiddag is een 36-jarige inwoonster uit ’s-Hertogenbosch bij een drogisterij aan de Pensmarkt in haar woonplaats betrapt op diefstal van twee flessen parfum. De vrouw is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

GASLEIDING LEK BIJ SPITWERKZAAMHEDEN (Rosmalen) Woensdagmiddag heeft de bewoner van een woning aan de Kattenbosch in Rosmalen tijdens spitwerkzaamheden in zijn tuin een gasleiding lekgestoken. De brandweer en politie hebben terplaatse de zaak beveiligd en de PNEM is ingeschakeld om de gasleiding te repareren.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord - 5069 '
Lees ook