Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 1-07-2002 Persbericht district Aa & Dommel

AANHOUDING NA RAMKRAAK, `s-Hertogenbosch/Vught

Afgelopen zaterdagmorgen vond bij een winkel aan de Pettelaarseweg in `s-Hertogenbosch en zondagmorgen bij een winkel aan het Marktveld in Vught een ramkraak plaats. Met een eerder in `s-Hertogenbosch gestolen auto werd de pui van het bedrijf in `s-Hertogenbosch geramd. Uit het winkel werden enkele dure stereo-installaties gestolen. Met een auto wisten de inbrekers te ontkomen. Zondagmorgen werd in Vught ook met een eerder in Soest gestolen auto de pui van een win-kel geramd. Uit de winkel werd kleding gestolen. De gestolen auto werd door de inbrekers meegenomen. Door een politiesurveillance werd de auto die gebruikt was bij de ramkraak in Vught, zon-dagmorgen kort na de inbraak, aangetroffen op een parkeerterrein aan de Bosscheweg in Vught. Met behulp van een speurhond konden vijf personen in de leeftijd van 12 tot 42 jaar worden aangehouden. De groep was afkomstig uit Eindhoven, Best Helmond en Engeland. Ze bleken in het bezit te zijn van tal van gestolen goederen, onder andere afkomstig van de twee ramkraken. Verder werden twee gestolen auto`s, ongeveer 17 gram cocaïne en een vuurwapen aangetroffen. De groep is voor verder onderzoek ingesloten.

INBRAAK WONING, Nijnsel

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Vresselseweg in Nijnsel. Een deur van de woning werd opengebroken, waardoor men binnen kon dringen. Een satellietontvanger, en een kistje met papieren werd gestolen.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD, Vught

Afgelopen nacht is een 21-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De controle vond plaats op de Helvoirtseweg in Vught. De man had de aandacht getrokken omdat hij met hoge snelheid door Vught reed.

MEISJE VAN TAS BEROOFD, Boxtel

Maandagmiddag heeft een 13-jarig meisje uit Gemond aangifte gedaan van beroving. Het meisje was vrijdag 28 juni rond 14.45 uur op het NS-station in Boxtel. Daar werd ze door een groep van ongeveer 10 jongeren in de leeftijd van 15 a 16 jaar belaagd en tegen de grond gewerkt. De groep ging er met een plastic tas van het meisje vandoor. In de tas zat alleen een fles badschuim.

DIGITALE CAMERA HELVOIRT IN WERKING GESTELD

Vandaag is de digitale camera in Helvoirt daadwerkelijk in gebruik genomen. Na een uitge-breide test periode wordt er vanaf vandaag verbaliserend opgetreden. De digitale camera is een gezamenlijk project van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant en Reinka (leverancier van de apparatuur). De pilot wordt uitgevoerd door het Team Verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord. Hoe werkt de camera? Met behulp van detectie-lussen in de weg wordt gemeten of er een voertuig rijdt en wat de snelheid van het voertuig is. Bij overschrijding van de maximumsnelheid (80 km/h) en/of roodlicht-negatie maakt de camera een foto. Aangezien de digitale camera met infrarood werkt, zal er geen flits te zien zijn zoals bij andere cameras. De gemaakte fotos worden in het geheugen van de camera opgeslagen. De inhoud van het geheugen wordt via een tele-foonlijn gedownload op een computer op het politiebureau. Deze computer verzorgt de ver-dere afhandeling zodat de fotos met bijbehorende gegevens naar het CJIB verstuurd kunnen worden. Het CJIB verzend de uiteindelijke bekeuring. Aanvankelijk was de verwachting dat de digitale camera zomer 2001 in gebruik genomen zou worden. Door technische tegenvallers is dat dus uitgesteld tot zomer 2002. De afgelopen tijd zijn er op de RW N65 nogal wat letselongevallen te betreuren geweest. Door middel van deze techniek, controles en andere technische voorzieningen zal de snelheid en daardoor het aantal ongevallen in de toekomst worden gereduceerd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Boxtel 01-07-2002 '
Lees ook