Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 14-05-2002 Persbericht district Aa & Dommel

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Berlicum

Maandagmiddag zijn bij een ongeval twee personen gewond geraakt. Een 11-jarige fietsster uit Berlicum reed over de Hooghei in Berlicum. Op de kruising met Hooghei, liet ze de doorgang voor een tegemoet komende motor, bestuurd door een 65-jarige man uit Berlicum niet vrij. De twee kwamen met elkaar in aanrijding. Ze zijn met onbekend letsel overbracht naar verschillende ziekenhuizen in `s-Hertogenbosch.

VOORLICHTINGSAVOND AUTOGORDELS SUCCESVOL, Sint Oedenrode

Maandagavond heeft politieteam Boxtel opnieuw een voorlichtingsavond gehouden over het dragen van autogordels. Het bezoeken van de avond bood de 58 eerder die dag in Sint Oedenrode voor het niet dragen van de gordel bekeurde automobi-listen de mogelijkheid onder de bekeuring van 40,= uit te komen. Eenendertig van hen kozen voor die mogelijkheid. Onderzoek: Uit een recent onderzoek naar het gemiddelde draagpercentage van de autogordel blijkt dat ongeveer 80 % van de automobilisten en passagiers de gordel draagt. Ten opzichte van 1998 is dit een toename van 6 %. Buiten de bebouwde kom is het draagpercentage 10 % hoger dan binnen de bebouwde kom. De kans op een ver-keersongeval binnen de bebouwde is echter hoger. De provincie Noord-Brabant scoort met een gemiddeld draagpercentage van 71 % minder goed dan het landelijk gemiddelde. Bekeuring kwijtgescholden: Politieteam Boxtel organiseerde maandag 13 mei ter verhoging van de verkeersvei-ligheid, controles op het dragen van de autogordels in Sint Oedenrode. Mensen die werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel, konden van deze bekeuring af komen door vanavond een voorlichtingsavond te bezoeken in het gemeentehuis in Sint Oedenrode. De avond, die bestond uit een lezing en een film over de gevaren van het niet dragen van de autogordel, is massaal bezocht. Van de 58 bekeurden kwamen 31 mensen opdagen. Aan het eind van de avond mochten alle bezoekers hun bekeuring inleveren en werd de boete van 40,= kwijtgescholden. Overleg: De aanpak is tot stand gekomen in overleg met en met toestemming van Justitie en heeft als hoogste doel het verhogen van het draagpercentage en in relatie daarmee het verhogen van de verkeersveiligheid.

SNELHEIDSCONTROLE, Vught

Maandagavond zijn 15 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden op de Rijksweg N65 onder Vught Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden, was 122 km/u de hoogst gemeten snelheid.

INBRAAK BEDRIJF, Sint Oedenrode

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Markt in Sint Oedenrode. Een deur van het bedrijf werd opengebroken. In het pand werden kasten en laden doorzocht. Een nog onbekend geldbedrag werd gestolen.

INBRAAK WONING, Boxtel

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel. Een ruit werd ingeslagen waardoor men binnen kon komen. Uit de woning werden geld, bankpasjes en een laptop gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Boxtel 14-05-2002 '
Lees ook