Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 30-01-2003 Persbericht district Aa & Dommel

TEAM LOST 37 MISDRIJVEN OP

Een team van politie mensen van de politie Regio Midden en West Brabant, ondersteund door politiemensen van het district Aa & Dommel van de Regio Brabant Noord heeft met de aanhouding van zes jongeren 37 misdrijven opgelost.

Begin december heeft een interregionaal overvallenteam met politiemensen van de drie Brabantse politieregio`s 7 mannen aangehouden voor een zevental overvallen en verschillende inbraken in Brabant en Gelderland. Uit dat onderzoek bleek dat het zevental zich mogelijk aan meer strafbare feiten hadden schuldig gemaakt. Een team van politiemensen van de regio Midden en West Brabant heeft ondersteund door politiemensen van het district Aa & Dommel een vervolgonderzoek gedaan. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn nog eens 6 jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar uit Udenhout, Tilburg en Oosterhout aangehouden.

Inbraken, autodiefstallen en overvallen De jongeren pleegden samen met enkele van de eerder aangehouden groep inbraken in bedrijven en woningen en autodiefstallen meestal van het merk Ford Escort. Deze feiten werden gepleegd in Tilburg, Berkel Enschot, Udenhout, Hilvarenbeek, Schijndel, Sint Michielsgestel, Oisterwijk, `s-Hertogenbosch, Gilze, Heusden, Dongen, Zaltbommel, Geffen, Loon op Zand en Arnhem. De groep had ook overvallen voorbereid in Dieren en Arnhem. Door hun aanhouding konden deze overvallen worden voorkomen. Twee van de aangehouden jongeren hebben geprobeerd een overval te plegen op een benzinestation aan de Ringbaan Zuid in Tilburg. Deze overval mislukte omdat ze niet binnen konden komen in het benzinestation.

Bij de inbraken werd voornamelijk geld buitgemaakt. Het geld is door de jongeren opgemaakt een drugs en drank. De meeste gestolen auto`s zijn teruggevonden. Een deel daarvan bleek uitgebrand te zijn. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid en zitten in voorlopige hechtenis.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Boxtel 30-01-2003 '
Lees ook