Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 2-07-2002 Prijswinnaars jeugdweek in zonnetje gezet

De politie van het Land van Cuijk zet vrijdagmorgen twee jeugdige prijswinnaars in het zonnetje. De tekeningen die het tweetal heeft gemaakt zijn uitgekozen als beste exemplaar. Bovendien was gevraagd daaraan een slogan te koppelen die te maken had met het onderwerp. De wedstrijd werd gehouden naar aanleiding van het thema Jeugd en Alcohol dat het item was van de in mei gehouden jeugdweek.

De twee jeugdige prijswinnaars zijn een 12-jarige jongen uit Reek, leerling van het Merlet-college in Grave en een leerlinge van Dr.Peelen in Boxmeer, dat onderdeel uitmaakt van de Stevensbeekse Scholengemeenschap in Stevensbeek. Beiden leerlingen zijn brugklasser. Medewerkers van de gemeente Sint Anthonis, van het JPP en het Jeugd- en Jongerenwerk in Boxmeer hebben de winnende tekeningen met slogans uitgekozen. De beide prijswinnaars hebben in hun werkstukken laten uitkomen wat alcohol met je kan doen en wat de eventuele gevolgen daarvan (kunnen) zijn. De tekeningen zullen worden omgevormd tot posterfor-maat. De posters mét slogan worden door de politie tijdens het nieuwe schooljaar ingezet voor de alcoholvoorlichting op de scholen voor het voortgezet onderwijs. De prijs, een mobiele telefoon, wordt vrijdagmorgen aan de twee winnende leerlingen uitge-reikt. Om 09.15 uur op het Merletcollege in Reek, in Boxmeer gebeurt dat om 10.30 uur.

Tijdens de jeugdweek van mei werd door de politie onder de jeugd en hun ouders ook een enquête uitgezet. Daarin werd aan beide partijen een aantal vragen gesteld over het gebruik van alcohol. Ongeveer tweehonderd formulieren zijn bij de politie teruggekomen. Opvallend feit daarbij is dat ouders soms in de veronderstelling zijn dat hun kind (nog) geen alcohol gebruikt, terwijl dat door hun kind bestreden wordt.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Cuijk 02-07-2002 '
Lees ook