Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 4-07-2002 Persbericht district Land van Cuijk

AGRESSIEVE WINKELDIEF

De politie heeft woensdagavond een winkeldief aangehouden. De man, een 27-jarige inwo-ner van Velp, werd in een supermarkt aan de Smidstraat in Cuijk door een beveiligingsme-dewerker op heterdaad betrapt bij het stelen van een pot oploskoffie. Toen de verdachte man hierop werd aangesproken en vervolgens werd aangehouden, gedroeg hij zich agressief en verzette zich. In de tas die de man bij zich had vond de politie een achttal flessen shampoo. Na de herkomst daarvan wordt nog een onderzxoek ingesteld. De man is ingesloten.

KOPIEERMACHINES IN BESLAG GENOMEN

In een pand aan de Berentsweg in Mill heeft de politie woensdag een drietal kopieermachi-nes in beslag genomen. De apparaten waren achtergelaten door een huurder van het pand. De politie onderzoekt waar de machines vandaan komen.

WAARSCHUWING VOOR NEPPISTOLEN

Met de buitenlandse vakantieweken in aantocht waarschuwt de politie voor de invoer van nepvuurwapens in Nederland. Het bezit ervan is strafbaar. De eerste twee namaakwapens zijn vanmorgen bij de politie in Den Bosch ingeleverd. De eigenaar had de twee wapens gekocht op een markt in een vakantieplaats in Noord-Spanje. Nepvuurwapens zijn vrij te verkrijgen in winkels, op markten en kermissen in landen zoals Frankrijk, Spanje en Grie-kenland. Ook in Italie en Turkije zijn deze namaakwapens te koop. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden. De politie waarschuwt derhalve dat niet al-leen het bezit ervan strafbaar is, maar dat de wapens in het publiek domein grote onrust en angst teweeg kunnen brengen. Met de kogeltjes kan ernstig oogletsel worden aangebracht, terwijl de wapens ook voor bedreiging geschikt kunnen zijn. Ook agenten die geconfronteerd worden met een verdachte die in het bezit is van een dergelijk wapen, zouden als een reactie daarop kunnen handelen conform hun eigen wapenvoorschriften

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Cuijk 04-07-2002 '
Lees ook