Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 19-03-2003 Persbericht Land van Cuijk

SNELHEIDSCONTROLE, Oploo

Woensdagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de Deurneseweg in Oploo zes automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/h.

JEUGDIGE BRANDSTICHTERTJES, Grave

Dinsdagmiddag heeft de politie een hartig woordje gesproken met twee negenjarige jongetjes door wiens toedoen een aantal coniferen in de achtertuin van een woning aan de Zitterstraat in Grave in brand waren gevlogen. Uit het verhaal bleek dat er nog een derde jongetje bij het vuurtje steken betrokken was geweest. De politie zal hem ook op zijn gedrag aanspreken. Gezien de jeugdige leeftijd van de dadertjes wordt er geen proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN ZWAARGEWOND NA AANRIJDING, Sint Anthonis

Dinsdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Sint Anthonis ernstig gewond geraakt toen hij op een speelveld aan de Randweg in zijn woonplaats is overreden door een auto bestuurd door een 32-jarige plaatsgenote. Het jongetje was met zijn vriendje op het veld aan het spelen. Voor zover tot op heden kon worden nagegaan hebben deze jongens een paar andere kinderen, waaronder de zoon van de automobiliste, geplaagd. Deze jongen ging daarop naar zijn moeder, die met haar zoon terugkwam en met haar auto het speelveld opreed. De vrouw heeft daarop een gesprek met de jongens gehad. Zij reed zonder goed uit te kijken achteruit weg en voelde dat zij ergens overheen reed. Zij stopte en zag het slachtoffertje onder haar auto liggen. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Een terplaatse geroepen traumahelikopter hoefde niet in actie te komen. Het slachtoffer is o.a. met een gecompliceerde botbreuk en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Omdat een aantal betrokkenen en omstanders door het gebeurde nogal geschrokken waren, heeft de politie Slachtofferhulp terplaatse laten komen. De politie onderzoekt de zaak.

PROFFESIONELE HENNEPPLANTAGE ONTMANTELD, Cuijk

De politie heeft woensdagochtend een professionele hennepplantage in een pand aan de Kaneelstraat in Cuijk ontmanteld. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een aantal klachten van omwonenden. In totaal trof de politie ruim 2500 planten alsmede een hoeveelheid apparatuur aan. De spullen zijn inbeslag genomen en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Cuijk 19-03-2003 '
Lees ook