Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 1-08-2002 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEFSTAL

Woensdagmiddag is aan de Minderbroederstraat in `s-Hertogenbosch een 38-jarige man uit Engelen aangehouden. De man was in het bezit van een big shopper gevuld met 5 jassen en enkele pantalons die hij had weggenomen uit een winkel in de Bossche binnenstad.

RIB GEKNEUSD

Een 76-jarige automobiliste uit Hedikhuizen nam woensdagavond op de Buitenwaardenweg in haar woonplaats vermoedelijk de bocht te ruim. Zij raakte daardoor van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. Zij liep vermoedelijk alleen een gekneusde rib op.

MISHANDELING EN VERZET

Woensdagavond werd op de Klarinet in `s-Hertogenbosch een 41-jarige vrouw mishandeld door twee meisjes van 13 en 17 jaar. De vrouw kwam daarbij ongelukkig ten val en liep letsel op aan het gelaat. Zij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Toen de politie de beide verdachten op hun woonadres aan de Tamboerijn aan wilde houden werd de moeder van het tweetal hysterisch sloeg een ruitje kapot van haar eigen voordeur en ontstond er behoorlijk tumult. Bij de aanhouding van de twee meisjes ondervond de politie aanzienlijke hinder van de vrouw en enkele andere ter plaatse verschenen familieleden en kennissen. Zij probeerden met toepassing van geweld de aanhouding te beletten. Met assistentie van enkele collega`s zijn alle betrokkenen, de beide meisjes, hun 40-jarige moeder en twee jongens van 18 en 14 jaar oud aangehouden en ingesloten op het politiebureau in `s-Hertogenbosch. Van enkele politiemensen werd de dienstkleding besmeurd met bloed en een politieagent liep oppervlakkige verwondingen op aan de arm tengevolge van nagelkrabben. De beide meisjes hadden eerder op de dag ruzie gehad met de dochter van de mishandelde vrouw en kwamen daarom bij haar aan de deur. Het slachtoffer stuurde hen weg en toen zij dat niet deden duwde zij hen van het erf af. Vervolgens ontstond er een schermutseling waarbij het slachtoffer ten val kwam.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Op de Ampèrestraat in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch is woensdagavond een 35-jarige man mishandeld door een even oude plaatsgenoot. Het slachtoffer liep tengevolge van de klappen die hij kreeg neusletsel en een lichte hersenschudding op. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. De verdachte is nog diezelfde avond aangehouden en gehoord. Het slachtoffer vervoegde zich bij zijn thuiskomst bij een groepje buurtbewoners dat nog buiten zat. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte zich niet kon inhouden en het slachtoffer een kopstoot en nog enkele klappen en trappen uitdeelde. Ook de zoon van de verdachte gooide er nog een schepje bovenop door het slachtoffer een schop in het gezicht te geven. De zoon zal binnenkort door de politie worden gehoord.

GEWOND NA KLAP MET GLAS

Een 21-jarige inwoner van Sint Michielsgestel raakte in de nacht van woensdag op donderdag zodanig gewond dat hij zich onder dokterbehandeling moest stellen. Hij liep een snijwond op die met enkele hechtingen moest worden gedicht. Het slachtoffer was in een horecazaak in de Karrenstraat en stootte per ongeluk tegen een andere bezoeker. Die sloeg het slachtoffer vrijwel onmiddellijk met een glas in de nek. Het horecapersoneel ontfermde zich over het slachtoffer en hield de verdachte vast tot de komst van de politie. De verdachte, een 19-jarige Rosmalenaar is ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Donderdagmorgen kort voor 08.00 uur vond er op de Oranje Nassaulaan nabij de Stationsstraat in `s-Hertogenbosch een aanrijding plaats waarna een van de betrokkenen is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt. De verdachte is tegen een geparkeerd staande bestelauto van het merk Citroen Berlingo gereden. De schade aan dit voertuig is aanzienlijk. De gehele bumper en de stootbalk lagen los en verder ontstond er schade aan de linker voorzijde. Gelet op het tijdstip van de aanrijding gaat de politie er van uit dat er getuigen zijn geweest die de aanrijding hebben gezien. Zij verzoekt getuigen zich te melden bij de politie in Den Bosch. tel. 0900-8844

GEWONDE BIJ VERKEERSONGEVAL

Vanmorgen omstreeks 08.00 uur raakte een Bossche bestuurder van een personenauto, verdere gegevens nog niet bekend, op de Vughterweg in zijn woonplaats de controle over het voertuig kwijt en belandde met zijn auto op de kop in een sloot. De man kon het voertuig niet verlaten. Brandweer en GGD hebben de man, die op dat moment nog goed aanspreekbaar was uit de auto gehaald. Hij is vervolgens met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Niet uitgesloten is dat een andere, onbekende automobilist met de aanrijding te maken heeft gehad. Het slachtoffer kon nog niet door de politie worden gehoord.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 01-08-2002 '
Lees ook