Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 4-03-2003 Persberichten district Den Bosch

VALSE AANGIFTES, `s-Hertogenbosch

Uit onderzoek is gebleken dat door een 21-jarige Bosschenaar op 12 september 2002 valse aangifte is gedaan. De man meldde zich in september bij de politie met het verhaal dat hij bij de Stationstunnel in `s-Hertogenbosch onder bedreiging van een wapen zijn GSM af moest geven. Uit ingesteld onderzoek bleek echter dat de aangever een valse aangifte had gedaan. De Bosschenaar had inmiddels van de verzekering een nieuwe telefoon gekregen. Hij zal buiten het justitiële deel een schadeclaim krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zullen de door de politie gemaakte uren in rekening gebracht worden.


--- Ook een 19-jarige Bosschenaar kan naast justitiële maatregelen en een schadeclaim van de verzekeringsmaatschappij, een rekening van de politie tegemoet zien. Hij deed op 14 december van het vorig jaar aangifte van beroving van zijn GSM op de Merwedelaan in zijn woonplaats. Onderzoek wees ook hier uit dat het ging om een valse aangifte.

INBREKERS BETRAPT, `s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagavond een 17-jarige Bosschenaar en drie 16-jarige inwoners van die plaats aangehouden. De mannen werden op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Schubertsingel in `s-Hertogenbosch. Ze hadden zich toegang verschaft tot de woning door een ruit van een schuifpui in te gooien. De mannen waren in het bezit van diverse inbrekerswerktuig. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Een 20-jarige bromfietser uit `s-Hertogenbosch is maandagmiddag door de politie aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Commissaris van Rijckevorselsingel. De man droeg geen helm. Toen de politie hem wilde controleren, ging de Bosschenaar er als een haas van door. Hij negeerde het stopteken dat de agenten hem gaven en reed weg in de richting van de Commissaris van der Hartelaan. Hij reed daarbij over het trottoir en enkele voetgangers konden maar net opzij springen om hem te ontwijken. In het Beatrixpark trof de politie de man opnieuw aan. De bromfietser reed wederom met hoge snelheid weg in de richting van de Jan Wildschutstraat. In de brandgang tussen de Jan Wildschutstraat en de Professor Rutgerstraat kon de politie de man aanhouden. Zijn bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De bromfiets is in beslag genomen alsmede een onbekende hoeveelheid weed die aangetroffen werd in de bromfiets.

IN BEZIT VAN HARDDRUGS, `s-Hertogenbosch

Een 26-jarige inwoner van `s-Gravenhage is maandagmiddag aangehouden in de Torenstraat in `s-Hertogenbosch. De man bleek in bezit te zijn van dertien vouwpapiertjes met vermoedelijk cocaïne Daarnaast had hij een aanzienlijk geldbedrag op zak. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

ROSMALENAAR AANGEHOUDEN, Rosmalen

Een 40-jarige inwoner van Rosmalen is maandagavond in de Schoolstraat in zijn woonplaats aangehouden. De man was die avond door het lint gegaan in een café aan die straat. De eigenaar van het café bracht de man naar buiten. Daar ontstond een handgemeen. Een agent kwam tussen beide en hield de Rosmalenaar aan. Hij verzette zich hierbij hevig en sloeg de agent in het gezicht. De verdachte is geboeid overgebracht naar het bureau. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS KWIJT, Rosmalen

Een 50-jarige inwoner van Hedel heeft maandagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed op de Stadionlaan in Rosmalen met een snelheid van 110 km/u. Dit terwijl 50 km/u daar is toegestaan. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

CARNAVALSPERIKELEN

Een 43-jarige inwoner van Breda moest maandagavond zijn lichtgevende carnavalsartikelen inleveren. De man verkocht de artikelen op de Markt in `s-Hertogenbosch terwijl hij hier geen vergunning voor had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een 54-jarige Bosschenaar is maandagnacht aangehouden aan de Sint Josephstraat in zijn woonplaats. Hij was lastig geweest in een horecagelegenheid in die straat. Hij weigerde consumpties te betalen en weigerde eveneens de gelegenheid te verlaten. Hij werd door portiers staande gehouden en overgedragen aan de politie. Hij kon met een boete van EUR130.

Een 49-jarige inwoner van Maasbommel weigerde een horecagelegenheid aan de Markt in `s-Hertogenbosch te verlaten, ondanks meerder vorderingen van de politie. Daarop werd hij aangehouden. Ook hij kon later die nacht huiswaartskeren met een boete van EUR150.

Een 28-jarige inwoner van Ter Aar kreeg een proces-verbaal omdat hij het nodig vond tegen de zijkant van een geparkeerde politiebus te plassen op de Kerkstraat in `s-Hertogenbosch. Een 16-jarige Bosschenaar kreeg voor wild plassen een proces-verbaal op de Gasthuisstraat in zijn woonplaats.

Een 22-jarige Bossche kreeg een proces-verbaal voor openbaar dronkenschap. De vrouw werd languit aangetroffen in de portiek van het ziekenhuis aan de Zuid Willemsvaart in haar woonplaats.

Maandagavond hield de politie een 51-jarige inwoner van Maasbommel aan. De vrouw beledigde een agent meerdere malen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED, Drunen

Een 20 jarige automobilist uit Drunen is maandagnacht betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De controle was op de Grotestraat in Drunen.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagnacht een 27-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De verdachte heeft al enige tijd een conflict met zijn ex-vriendin, een 36-jarige Bossche. Maandagnacht was de man wederom bij zijn ex-vriendin aangegaan. Hij had een 37-jarige Bosschenaar bedreigd met een honkbalknuppel. Deze was vervolgens met zijn auto op de vlucht geslagen. De verdachte was achter hem aangereden en reed met zijn auto tegen een geparkeerde auto in de Buurschappenlaan in `s-Hertogenbosch aan. Tijdens de achtervolging werd op de Lokeren een paal uit de grond gereden. Daardoor raakte ook de auto van een 33-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch beschadigd. De 37-jarige Bosschenaar heeft aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 04-03-2003 '
Lees ook