Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-07-2002 Persbericht district Den Bosch

ILLEGALE VREEMDELING

Donderdagmiddag trof de politie bij de garageboxen aan de Bloemenkamp in Den Bosch een 30 jarige, illegaal in ons land verblijvende, Cubaan aan. De man had geen geldige verblijfsstatus en is tot zijn uitzetting in vreemdelingenbewaring gesteld.

HANDEL IN HARDDRUGS

Donderdagavond was de politie op de Stationsweg in `s-Hertogenbosch getuige van een deal in harddrugs tussen een 55-jarige Bosschenaar en twee verkopers, een 35-jarige vrouw uit Utrecht en een 36-man uit `s-Hertogenbosch. De politie had het handelarenduo al langer op de korrel en kon donderdagavond tot aanhouding overgaan Er is een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. De koper is na verhoor in vrijheid gesteld. De beide verkopers zijn in verzekering gesteld.

WEIGERING BLAAS- EN BLOEDPROEF.

Omdat hij weigerde mee te werken aan zowel een blaas- als een bloedproef is afgelopen nacht van een 59-jarige automobilist uit Vlijmen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Heusdenseweg in Haarsteeg en verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank..

MISHANDELING.

Donderdagavond is in een winkel aan de Markt in `s-Hertogenbosch een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had een beveiligingsmedewerker enkele malen op het gezicht geslagen. Hij bekende enkele klappen te hebben uitgedeeld. De aanleiding ligt volgens hem in het feit dat de beveiligingsmedewerkers van de betreffende winkel hem bij het binnenkomen steeds hinderlijk op de hielen zitten. Hij voelde zich daardoor opgejaagd en minderwaardig behandeld..

BELEDIGING BUSCHAUFFEUR.

Een groep jeugdigen liet zich donderdagavond per stadsbus vervoeren. Bij iedere halte drukten zij op het knopje waarop de chauffeur telkens stopte. Niemand stapte echter uit. De chauffeur zei daar iets van maar de boodschap kwam kennelijk niet over. Bij de volgende halte werd er namelijk weer op het knopje gedrukt. Uiteindelijk bracht de chauffeur de bus tot stilstand en sommeerde de groep de bus uit te stappen. De politie ging ter plaatse en hoorde dat een 17-jarige jongen de chauffeur uit begon te schelden. Hij is aangehouden en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake belediging..

LOKAALVREDEBREUK EN WINKELDIEFSTAL.

Een 27-jarige Bosschenaar is donderdagavond aangetroffen in een winkel aan de Pettelaarseweg in `s-Hertogenbosch terwijl hij, vanwege eerder getoond wangedrag, een ontzegging had om die winkel te betreden. De man is door de politie aangehouden. In een tas die de man bij zich had zaten diverse verzorgingsartikelen. Hij gaf toe die enkele uren eerder te hebben gestolen uit een winkel aan het Rivierenplein..

BESTELAUTO UITGEBRAND.

Afgelopen nacht is een op de Cederstraat in `s-Hertogenbosch geparkeerd staande Volkswagen Transporter volledig uitgebrand. De eigenaar kon nog niet worden getraceerd. De brandweer bluste het vuur. Brandstichting wordt niet uitgesloten..

OVERLAST DRONKEN PERSONEN.

Op het Kapelaan Koopmansplein zaten vanmorgen vier mannen die zich behoorlijk hinderlijk gedroegen, kennelijk dronken waren en zich niet lieten wegsturen door omwonenden. De politie trof het viertal aan met geopende bierflessen. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt. Een van hen, een 34-jarige man uit Oss gedroeg zich nogal lastig en deed moeilijk bij het opgeven van zijn naam. Na herhaalde waarschuwen mee te werken met de politie probeerde hij weg te lopen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na zijn verhoor is weer in vrijheid gesteld..

BUSCHAUFFEUR BEDREIGD.

Een 15-jarige jongen uit Rosmalen is vanmorgen door de politie op de Diezebrug in `s-Hertogenbosch uit de bus geplukt en aangehouden nadat hij de chauffeur bedreigd had. De chauffeur vroeg de jongen bij het instappen zijn vervoersbewijs te tonen. Die toonde een verlopen buskaart en werd daarop aangesproken. Hij zei tegen de chauffeur dat hij niet zo moeilijk moest doen maar haalde alsnog een geldig vervoersbewijs uit zijn portemonnee. Bij het tonen daarvan balde de jongen zijn vuist en maakte twee slaande bewegingen in de richting van de chauffeur. De jongen verklaarde op het politie dat de chauffeur hem eerst had uitgescholden, zijn strippenkaart na het afstempelen expres op de grond had gegooid, en dat hij uit pure woede daarover, daarna pas tot de dreigementen over was gegaan..

BEDREIGING.

Een 29-jarige asielzoeker bedreigde vanmorgen een medewerker op het AZC aan de Vlijmenseweg in `s-Hertogenbosch mondeling met de dood. Hij is door de politie aangehouden en ingesloten. In het cellencomplex verwondde de man zichzelf opzettelijk door met zijn hoofd tegen een betonnen tafeltje te slaan. Na een half uur werd hij weer rustig en kon hij worden gehoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt..

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 05-07-2002 '
Lees ook