Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 7-06-2002 Persbericht district Den Bosch

ONDERZOEK NAAR VOETBALRELLEN AFGESLOTEN

Een onderzoeksteam van acht Bossche politiemensen heeft vandaag een onderzoek afgesloten naar aanleiding van de op 14 mei j.l. plaatsgevonden ongeregeldheden tijdens en na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - RBC. In het stadion en na afloop van de wedstrijd braken er vechtpartijen uit en werd er met stenen en andere losse voorwerpen gesmeten, onder andere in de richting van de politie. In het totaal zijn er elf verdachten in leeftijd variërend van 18 tot en met 29 jaar en woonachtig in `s-Hertogenbosch, Rosmalen en Waalwijk aangehouden. Alle verdachten is openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Onder de aangehouden verdachten bevonden zich twee mannen, 29 en 25 jaar, die betrokken zijn geweest bij de plunderingen van enkele benzinestations na afloop van de voetbalwedstrijd RBC-FC Den Bosch op 18 mei j.l. Deze beide verdachten zijn voorgeleid voor de Officier van Justitie. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten en zullen zich op 31 juli voor de rechter moeten verantwoorden. De politie is de verdachten onder meer op het spoor gekomen aan de hand van het bekijken van videobeelden die zij zowel in het stadion als daarbuiten zelf heeft gemaakt. De politie maakt ook volgend seizoen, ter opsporing van strafbare handeling, gebruik van videocamera`s. De politie in Roosendaal onderzoekt nog de ongeregeldheden en de plunderingen van de benzinestations die hebben plaatsgevonden na afloop van de wedstrijd RBC-FC Den Bosch.

ONDERZOEK NAAR HARDDRUGDEALERS AFGESLOTEN

De Districtsrecherche in Den Bosch heeft een onderzoek naar de praktijken van enkele verdachten van de handel in harddrugs afgesloten. Het onderzoek startte in maart j.l. en resulteerde uiteindelijk op 5 juni in de aanhouding van 3 verdachten van 31, 29 en 29 jaar oud uit `s-Hertogenbosch. Zij worden er van verdacht verdovende middelen te hebben geleverd aan onder meer de straathandelaren. Op meerdere plaatsen zijn zoekingen verricht waarbij ongeveer 200 gram heroïne en cocaïne in beslag is genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie. In een pand aan het Hinthamereinde is eveneens een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. In het pand zijn drie illegaal in ons land verblijvende vreemdelingen aangehouden. Hun verblijfsstatus wordt door de vreemdelingendienst onderzocht. Ook zij zitten nog vast op het politiebureau.

INBRAAK IN GARAGE

Afgelopen nacht is in een garage aan de Ketsheuvel in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 39-jarige man aangehouden. Hij had ingebroken en was door de eigenaar betrapt. Hij is ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Een nog onbekende automobilist is donderdagmiddag, nadat hij op de Pater van de Elsenstraat in `s-Hertogenbosch in aanrijding was gekomen met een 54-jarige automobiliste uit Engelen doorgereden, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De bestuurster van de aangereden autro reed de verdachte vervolgens achterna. Ondanks herhaalde malen calaxonneren weigerde de verdachte te stoppen. Omdat verder volgen door de hoge snelkheid waarmee gereden werd onverantwoord was heeft de vrouw het kenteken genoteerd en de politie in kennis gesteld. De verdachte kon nog niet worden achterhaald.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Op het Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een 25-jarige automobilist uit Empel en een 73-jarige automobilist uit `s-Hertogenbosch. De man uit Empel wilde keren maar zag daarbij de tegenpartij over het hoofd. Beiden zijn met hoofd en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 07-06-2002 '




Lees ook