Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-02-2003 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft vrijdagmiddag in de Scheidingstraat in `s-Hertogenbosch twee winkeldievegges aangehouden. De verdachten, een 16-jarige inwoonster van Eindhoven en een 22- jarige vrouw (woonplaats onbekend) hadden met een geprepareerde tas een aantal flesjes parfum met een waarde van EUR 460 uit een winkel aan de Scheidingstraat weggenomen. Ze werden betrapt door medewerkers van de winkel. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

POGING DIEFSTAL, `s-Hertogenbosch

Een 29-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch is vrijdagmiddag door de politie aangehouden. Getuigen zagen dat de verdachte het magazijn van een tankshop aan de Citadellaan in `s-Hertogenbosch in liep. De gewaarschuwde winkelier betrapte de man in het magazijn met een aantal sloffen sigaretten in zijn handen. De politie kon de man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Vier Bosschenaren, 14, 15, 16 en 17 jaar oud) zijn vrijdagavond op het Sweelinckplein in hun woonplaats aangehouden. Een getuige zag dat de jongens een aantal auto`s bespoten hadden met verf en belde de politie. Die kon de jongens ter plaatse aanhouden. Na onderzoek trof de politie bij de 15-jarige verdachte een dertiental auto-emblemen aan. De Bosschenaar verklaarde deze van verschillende auto`s afgehaald te hebben. De 14-jarige en de 16-jarige verdachte werden die nacht naar huis gestuurd. Zij worden voorgedragen voor een alternatieve strafafhandeling. De andere twee verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

Een 43-jarige automobiliste uit Heusden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Koningsweg in `s-Hertogenbosch. De vrouw bleek bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Haar rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en de Heusdense kreeg een rijverbod van zeven uur.

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING, `s-Hertogenbosch

Vrijdagavond is een 14-jarige fietser uit Vught gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Een tot nog toe onbekende automobilist reed achterruit over de Visstraat in `s-Hertogenbosch, kennelijk om te keren. Daarbij raakte hij de fietser. Die kwam ten val en kneusde zijn enkel. De automobilist is weggereden in de richting van de Havensingel.

SCOOTERDIEVEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Drie Bosschenaren, 16, 22 en 23 jaar oud, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Na een melding van poging diefstal van een scooter op de Predikheerenpoort in `s-Hertogenbosch, kon de politie de verdachten op basis van het signalement aanhouden in de Hinthamerstraat. Bij de 22-jarige Bosschenaar werd een viertal zakjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 23-02-2003 '
Lees ook