Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 25-07-2002 Persbericht district Den Bosch

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft politieteam Noord-West op de Fridtjof Nansenstraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige Bossche auto-inbreker aangehouden. Op zoek naar de auto-inbreker hielden de agenten op de Kooikersweg en passant nog een 33-jarige inwoner uit Zaltbommel aan als verdacht van fietsendiefstal. Naar aanleiding van een melding van een oplettende getuige over een auto-inbraak op de Helftheuvelpassage rukte de politie met di-verse eenheden uit. Op zoek naar de auto-inbreker troffen agenten op de Kooikersweg de 33-jarige man aan met een op slot staande fiets in de kofferbak van zijn auto. De fiets was van diefstal afkomstig, waarop de verdachte is aangehouden. Korte tijd later trof een ander poli-tie-eenheid aan de hand van een opgegeven signalement op de Fridtjof Nansenstraat de 19-jarige auto-inbreker aan. Ook deze verdachte is aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld. Van een geparkeerde auto aan de Helftheuvelpassage was getrachte de radio te ontvreemden, het betrof echter een fabrieksmatig aangebrachte radio die er niet uit kon worden gehaald. De auto liep wel schade op. De 33-jarige verdachte van de fietsendiefstal is na verhoor in vrij-heid gesteld.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA GEBRUIK GEWELD (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag heeft de politie drie verdachten aangehouden op de Bossche-weg in Vught. Het drietal, twee Vughtenaren van 16-en 17 jaar en een 41-jarige man uit Te-teringen worden ervan verdacht op het station in s-Hertogenbosch drie Eindhovenaren van 16, 17- en 36-jaar oud te hebben mishandeld. De verdachten maakten deel uit van een groep van ca. tien man. In de trein was er onderling er irritatie ontstaan, toen één van de slachtof-fers door het schommelen van de trein in aanraking was gekomen met een van de verdach-ten. Laatstgenoemden wachtten de slachtoffers op het station op en sloegen en schopten hen. De slachtoffers liepen daarbij o.a. diverse zwellingen op. De drie verdachten zijn aan de hand van opgegeven signalementen korte tijd later aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

INTENSIEVE CONTROLE ANTILIAANSE JONGEREN WERPT VRUCHTEN AF (s-Hertogenbosch)

Naar aanleiding van klachten van bewoners en winkeliers van het Klokkendiep en Het Wiel-sem in s-Hertogenbosch over overlast door een groep Antilliaanse jongeren heeft de politie in de periode van 8 juli 2002 tot op heden projectmatig en intensief gecontroleerd. De over-last bestond uit het lastigvallen van het winkelende publiek, het nuttigen van alcohol op de openbare weg, het veroorzaken van geluidsoverlast van autoradio` en wegscheurende auto`- en bromfietsen.Het doel van deze korte projectmatige aanpak was om de overlast in korte tijd in te dammen. Door twee koppels politiemensen werd gedurende de periode met o.a. de inzet van een motorrijder zeer intensief gecontroleerd en waar nodig geverbaliseerd. De po-litie heeft de groep jongeren duidelijk de grenzen aangegeven. Inmiddels gebruiken zij geen alcohol meer op de openbare weg, is de groep aanzienlijk in omvang gekrompen. Als ver-voermiddel maken zijn nu meestal gebruik van een fiets en incidenteel van de bromfiets zodat ook de geluidsoverlast is teruggedrongen. Wat er van de groep over is heeft zich ver-plaatst naar een grasveld bij de Brede Bossche School. De politie heeft signalen ontvangen dat de overlast weer tot normale proporties is teruggebracht. Zij zal de komende tijd nog regelmatig aandacht besteden aan de groep jongeren om te voorkomen dat de grenzen weer gaan vervagen.

POLITIE HOUDT VIER MENSEN AAN BIJ BURENRUZIE (Vlijmen)

Politieteam Heusden heeft donderdagmiddag bij een burenruzie aan de Frans Halsstraat in Vlijmen vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. De buurtbewoners kregen na eerdere strubbelingen vanmiddag dusdanige onenigheid met elkaar, dat er over en weer klappen vielen. Bij de geweldsescalatie werd door één der verdachten gebruik gemaakt van een hark. Vooralsnog zijn drie mannen en één vrouw aangehouden variërend in leeftijd van 33 tot 46 jaar. De 33-jarige verdachte liep verwondingen aan arm op. De politie onder-zoekt de juiste toedracht.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 25-07-2002 '
Lees ook